07:36 03 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 11
Βρείτε μας

Μια καλόγρια 116 ετών, που θεωρείται ο δεύτερος μεγαλύτερος ηλικιακά άνθρωπος στον πλανήτη, επέζησε από λοίμωξη με κορονοϊό.

Η αδερφή Άντρε ξεπέρασε στα 116 της κορονοϊό που έχει στοιχίσει τη ζωή σε 12 άτομα στο γηροκομείο της, σύμφωνα με τη Nice Matin στη Γαλλία. 

Το προσωπικό στο γηροκομείο Sainte Catherine Labouré στην Τουλόν ανησύχησε μετά τη διάγνωσή που έγινε στις 16 Ιανουαρίου, καθώς θεωρείται η μεγαλύτερη γυναίκα στην Ευρώπη και η δεύτερη μεγαλύτερη στον κόσμο.

Ωστόσο, η γυναίκα που είναι τυφλή και σε αναπηρικό καροτσάκι «δεν συνειδητοποίησε καν ότι το είχε» και σκοπεύει να γιορτάσει τα 117 της στις 11 Φεβρουαρίου.

«Ακόμα κι αν φροντίζουμε όλους τους τροφίμους μας με τον ίδιο τρόπο, γνωρίζουμε ότι το να έχουμε τον γηραιότερο Ευρωπαίο στο σπίτι μας είναι πηγή υπερηφάνειας, αλλά και τεράστια ευθύνη» δήλωσε ο Ντέιβιντ Ταβέλα, υπεύθυνος επικοινωνίας του Sainte Catherine Labouré.

Μάλιστα ο ίδιος τόνισε πως η γυναίκα δεν ενδιαφέρθηκε και πολύ για την υγεία της και το μόνο που ήθελε να μάθει ήταν αν θα αλλάξουν οι συνήθειές της όπως η ώρα του φαγητού ή του ύπνου.

Μάλιστα, η καλόγρια ήταν ασυμπτωματική και βρέθηκε θετική μετά από έλεγχο στους τρόφιμους του οίκου.

Tags:
Γαλλία, γηροκομείο, ηλικιωμένη, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK