17:47 05 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 11
Βρείτε μας

Οι περισσότεροι που προσβλήθηκαν από τη μυστηριώδη ασθένεια έβγαζαν αίμα από το στόμα και πέθαναν μέσα σε λίγες ώρες.

Συναγερμός έχει σημάνει στην Τανζανία από την εμφάνιση μιας μυστηριώδους ασθένειας, η οποία παραπέμπει σε ταινία θρίλερ με θέμα τη διασπορά φονικού ιού.

Και πώς όχι όταν σκοτώνει τους κατοίκους μέσα σε λίγες ώρες.

Η ανησυχία των αξιωματούχων υγείας στην περιοχή Mbeya της νότιας Τανζανίας είναι κάτι παραπάνω από… έκδηλη, καθώς ήδη 15 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους μέσα σε λίγες ώρες από την εμφάνιση των συμπτωμάτων, ενώ άλλα 50, στην πλειοψηφία τους άνδρες, βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Σύμφωνα με τις αναφορές, η μυστηριώδης ασθένεια μπορεί να προκαλέσει στους ασθενείς με πιο σοβαρά συμπτώματα εμετό από αίμα, ενώ άλλοι υποφέρουν επίσης από ναυτία.

Η Felista Kisandu, Διευθύντρια Ιατρικής της Περιφέρειας Chunya στο Mbeya, δήλωσε ότι οι γιατροί έχουν λάβει αίμα από τους ασθενείς, αλλά και δείγματα από το νερό, στην προσπάθειά τους να λύσουν το μυστήριο.

«Δεν υπάρχει διασπορά της ασθένειας. Εντοπίζεται μόνο στο Ifumbo (διοικητικός θάλαμος στην περιοχή Chunya) όπου οι άνθρωποι κάνουν εμετό από αίμα και πεθαίνουν όταν αργούν να επισκεφθούν το νοσοκομείο. Η αιτία της ασθένειάς τους δεν έχει ακόμα εντοπιστεί, ωστόσο το Υπουργείο Υγείας της Τανζανίας απέκλεισε την εμφάνιση εστίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα πάντα με την Kisandu, οι ασθενείς είναι κυρίως άνδρες, ενώ υπέφεραν από έλκη στομάχου και ηπατικές νόσους.

«Τους συμβουλέψαμε να αποφεύγουν να πίνουν βαριά ποτά, παράνομο αλκοόλ και να καπνίζουν» διευκρίνισε.

Από την πλευρά της, η υπουργός Υγείας της Τανζανίας Dorothy Gwajika διέταξε την καθαίρεση της Διευθύντριας Ιατρικής το Σάββατο (06/02), ισχυριζόμενη ότι τα σχόλιά της προκάλεσαν «περιττό πανικό». Η Gwajika απηύθυνε έκκληση στους πολίτες τους να παραμείνουν ήρεμοι και να περιμένουν τους ειδικούς να αποδείξουν την αιτία της μυστηριώδους ασθένειας που έχει σπείρει τον τρόμο.

Tags:
ασθενείς, Μυστήριο, Τανζανία, εμετός, ασθένεια
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK