20:04 04 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 20
Βρείτε μας

Ύστερα από την απαγόρευση εκτρώσεων στην Πολωνία για έμβρυα με παθολογικά προβλήματα, σκέφτονται να κατασκευάσουν «δωμάτια για δάκρυα»!

Στα τέλη Ιανουαρίου, τέθηκε σε ισχύ στην Πολωνία η απαγόρευση των εκτρώσεων σε περίπτωση παθολογίας του εμβρύου, ενώ πλέον οι Αρχές εξετάζουν την υποστήριξη γυναικών που θα πρέπει να γεννήσουν παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο «NotesfromPoland», το συντηρητικό καθολικό κόμμα «Ενωμένη Πολωνία» (SolidarnaPolska) πρότεινε να κατασκευάζονται ειδικές μονάδες φροντίδας για γυναίκες που κυοφορούν παιδιά με προβλήματα υγείας, όπου θα υπάρχουν «δωμάτια για δάκρυα»!

Σε αυτούς τους χώρους, οι γυναίκες θα μπορούν να κλάψουν, ενώ ταυτόχρονα θα έχουν ψυχολογική βοήθεια και συμβουλές σχετικά με το τι πρέπει να κάνουν στη συνέχεια.

«Θα προτιμούσα το κράτος μας να κάνει τα πάντα για να μην έχουν οι γυναίκες λόγο να κλαίνε» σχολίασε η Ρενάτα Γκρόχαλ, δημοσιογράφος του περιοδικού «NewsweekPolska».

Ο Μιχάλ Κολάνκο, άλλος ένας δημοσιογράφος ο οποίος ήταν κατά της απαγόρευσης των εκτρώσεων, έγραψε στο Twitter: «Είχα παρακολουθήσει μια σειρά με παρόμοιο περιεχόμενο, τότε όμως θεώρησα ότι ήταν φανταστική. Είχε τίτλο “The Handmaid's Tale”».

Το κυβερνών κόμμα της Πολωνίας «Νόμος και Δικαιοσύνη» δεν έχει σχολιάσει ακόμη την πρόταση του εταίρου του συνασπισμού, δήλωσε όμως ότι τα μέτρα για την υποστήριξη των γυναικών που κυοφορούν έμβρυο με παθολογικά προβλήματα θα παρουσιαστούν στο εγγύς μέλλον.

Tags:
έκτρωση, παιδί, έγκυος, Πολωνία, εγκυμοσύνη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK