06:59 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (1498)
0 0 0
Βρείτε μας

Ένας εργαζόμενος σε ινστιτούτο Oφθαλμολογίας έλαβε κατά λάθος πενταπλή δόση του εμβολίου της Pfizer σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση.

Σε έναν υπάλληλο του ινστιτούτου Οφθαλμολογίας της Σιγκαπούρης χορηγήθηκε εσφαλμένα το ισοδύναμο πέντε δόσεων του εμβολίου της Pfizer/BioNTech κατά του κορονοϊού, όπως ανακοίνωσε το δημόσιο ίδρυμα υγειονομικής περίθαλψης το Σάββατο και αναμεταδίδει το «CNA».

Το λάθος συνέβη στις 14 Ιανουαρίου κατά τη διάρκεια εμβολιασμού του προσωπικού.

«Το σφάλμα ανακαλύφθηκε μέσα σε λίγα λεπτά από τον εμβολιασμό όταν το προσωπικό ξεκουραζόταν σε καθορισμένο σημείο μετά τον εμβολιασμό. [...] Οι γιατροί ειδοποιήθηκαν αμέσως και το προσωπικό αξιολογήθηκε και βρέθηκε να είναι καλά, χωρίς παρενέργειες» δήλωσε σε δελτίο τύπου το Εθνικό Κέντρο Οφθαλμολογίας της Σιγκαπούρης.

Σε κάθε περίπτωση, ο υπάλληλος κρατήθηκε προληπτικά στο Γενικό Νοσοκομείο της Σιγκαπούρης για παρατήρηση, με τον ίδιο να αποχωρεί δύο μέρες μετά καθώς η υγεία του δεν επηρεάστηκε.

Παράλληλα, σύμφωνα με το ινστιτούτο επρόκειτο για ανθρώπινο σφάλμα που προέκυψε από την καθυστέρηση στην επικοινωνία μεταξύ της ομάδας εμβολιασμού εκείνη τη στιγμή.

«Το προσωπικό που ήταν υπεύθυνο για την αραίωση του εμβολίου κλήθηκε να παρακολουθήσει άλλα θέματα κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του εμβολίου και ένα δεύτερο μέλος του προσωπικού είχε κάνει λάθος την αδιάλυτη δόση στο φιαλίδιο για να είναι έτοιμη για χορήγηση» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (1498)
Tags:
λάθος, δόση, Σιγκαπούρη, εμβολιασμός, εμβόλιο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK