07:28 02 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (2042)
0 02
Βρείτε μας

Δύο νέες μεταλλάξεις του κορονοϊού εντόπισαν στην Αγγλία οι υγειονομικές αρχές μία εκ των οποίων φέρεται να έχει ομοιότητες με τις παραλλαγές της Νότιας Αφρικής και της Βραζιλίας.

Δύο νέα μεταλλαγμένα στελέχη του κορονοϊού εντοπίστηκαν στην Αγγλία, εκ των οποίων ένα έχει ταξινομηθεί ως «ανησυχητικό» κι αυτό γιατί φέρει ομοιότητες στο νοτιοαφρικανικό και βραζιλιάνικο στέλεχος όπως ανακοίνωσε σήμερα η κυβερνητική συμβουλευτική επιτροπή επιστημόνων.

Η εν λόγω μετάλλαξη εντοπίστηκε στο Μπρίστολ με το συγκεκριμένο στέλεχος να περιγράφεται ως «παραλλαγή που προκαλεί ανησυχία», από τη συμβουλευτική ομάδα νέων και αναδυόμενων απειλών από αναπνευστικούς ιούς.

Το άλλο στέλεχος βρέθηκε στο Λίβερπουλ και περιγράφεται ως μια «παραλλαγή υπό διερεύνηση» από την επιτροπή.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι νέες παραλλαγές φέρουν τη μετάλλαξη E484K, η οποία εμφανίζεται στην πρωτεΐνη-ακίδα του ιού και πρόκειται για την ίδια αλλαγή που έχει παρατηρηθεί στη νοτιοαφρικανική και βραζιλιάνικη παραλλαγή, οι οποίες έχουν προκαλέσει παγκόσμια ανησυχία.

Καταληκτικά αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τη Δημόσια Αρχή Υγείας της χώρας τα εμβόλια θα λειτουργούν κατά της μετάλλαξης ενώ έχουν ήδη εντοπιστεί 76 κρούσματα των νέων παραλλαγών.

Θέμα:
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (2042)
Tags:
Αγγλία, Μεγάλη Βρετανία, Βρετανία, COVID-19, μετάλλαξη κορονοϊού, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK