06:56 03 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η Πάρις Χίλτον κατέθεσε για την κακοποίηση που υπέστη σε ηλικία 16 ετών, ενώ ήταν εσώκλειστη σε εκπαιδευτικό ίδρυμα.

Αδυνατώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά της, η Πάρις Χίλτον άνοιξε την ψυχή της και μίλησε για την κακοποίηση που υπέστη σε νεαρή ηλικία όταν ήταν εσώκλειστη σε σχολείο της Γιούτα.

Η «χρυσή» κληρονόμος κατέθεσε ενώπιον μιας ειδικής επιτροπής στις ΗΠΑ, στο πλαίσιο της προσπάθειάς της να εγκριθεί νόμος για την προστασία των παιδιών που βρίσκονται σε εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Η 39χρονη δεν δίστασε να εκμυστηρευτεί όσα εφιαλτικά έζησε από το προσωπικό του Provo Canyon School όταν ήταν εσώκλειστη σε αυτό, στην τρυφερή ηλικία των 16 ετών, κάνοντας λόγο για συναισθηματική, σωματική και ψυχολογική βία.

«Έκλαιγα κάθε βράδυ και προσευχόμουν να ξυπνήσω από αυτόν τον εφιάλτη» εξομολογήθηκε με δάκρυα στα μάτια, σημειώνοντας ότι είναι «η απόδειξη πως τα χρήματα δεν σε προστατεύουν από την κακοποίηση».

Αφού υπογράμμισε ότι μιλά εκ μέρους εκατοντάδων χιλιάδων παιδιών σε τέτοιου είδους δομές στις ΗΠΑ, εκμυστηρεύτηκε πως τα τελευταία 20 χρόνια ξυπνά έντρομη από τον ίδιο εφιάλτη: δυο άγνωστοι την απαγάγουν στη μέση της νύχτας, τη γδύνουν και την κλειδώνουν σε ένα δωμάτιο.

«Μακάρι να μπορούσα να σας πω ότι ήταν μόνο ένα όνειρο, αλλά δεν ισχύει. Εκείνο το μικρό δωμάτιο γεμάτο σημάδια βασανισμών και ξεραμένου αίματος, χωρίς αποχωρητήριο, είναι μια από τις πιο έντονες και τραυματικές μνήμες που έχουν στιγματίσει τη ζωή μου. Έδεναν τα παιδιά, τα χτυπούσαν, τα πετούσαν στους στοίχους, τα έπνιγαν και τα κακοποιούσαν σεξουαλικά» κατήγγειλε, μεταξύ άλλων.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της, δεχόταν σε καθημερινή βάση λεκτική, πνευματική, αλλά και σωματική κακοποίηση, ενώ ήταν αποκομμένη από τον έξω κόσμο και στερημένη από βασικά ανθρώπινα δικαιώματα.

Παράλληλα, δεν μπορούσε να αποκαλύψει τη φρίκη που περνούσε στην οικογένειά της, αφού παρακολουθούσαν κάθε επικοινωνία μαζί τους και φοβόταν πως θα της έκαναν χειρότερα αν μιλούσε.

«Χωρίς διάγνωση, με ανάγκασαν να παίρνω φάρμακα που με έκαναν να νιώθω μουδιασμένη και εξαντλημένη. Δεν ανέπνεα καθαρό αέρα, ούτε είδα το φως του ήλιου για 11 μήνες» πρόσθεσε.

Η Πάρις Χίλτον αποκάλυψε επίσης ότι δεν είχε καθόλου ιδιωτικό χώρο, ενώ ακόμα και όταν έκανε μπάνιο ή ντους ένιωθε μάτια να κοιτούν επίμονα το γυμνό της σώμα.

«Ήμουν απλώς ένα παιδί και ένιωθα παραβιασμένη κάθε μέρα... Λέω την ιστορία μου, όχι για να με λυπούνται, αλλά για να ρίξω φως σε όσα γίνονταν τότε και εξακολουθούν να συμβαίνουν τώρα» διευκρίνισε.

Καταλήγοντας, τόνισε ότι οι άνθρωποι που εργάζονται, διαχειρίζονται και χρηματοδοτούν τέτοια προγράμματα θα πρέπει να ντρέπονται.

«Πώς μπορούν και ζουν γνωρίζοντας όλη αυτή την κακοποίηση;» διερωτήθηκε η Πάρις Χίλτον.

Tags:
σχολείο, βία, σεξουαλική κακοποίηση, Πάρις Χίλτον
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK