01:38 06 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (1565)
0 51
Βρείτε μας

Αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη βρίσκεται γιατρός στη Γερμανία καθώς έφτιαξε και δοκίμασε στον εαυτό του το δικό του εμβόλιο κατά του κορονοϊού, χωρίς, ωστόσο, άδεια.

Γιατρός στη Γερμανία ανέπτυξε το δικό του εμβόλιο κατά του κορονοϊού, το οποίο, σύμφωνα με τον ίδιο, έχει αποτελεσματικότητα σε ποσοστό 90%. Ο 74χρονος ενημέρωσε το Ινστιτούτο Πολ Έρλιχ με αποτέλεσμα να παρέμβει η Εισαγγελία καθώς δεν διέθετε σχετικές άδειες.

Πρόκειται για τον Γουίνφριντ Στέκερ, ο οποίος όπως ισχυρίζεται, προχώρησε στη δημιουργία ενός νέου εμβολίου κατά του κορονοϊού. Ωστόσο, σύμφωνα με το Spiegel, η πράξη του προκάλεσε την παρέμβαση της Εισαγγελίας αφού δεν υπήρχε άδεια για τη δοκιμαστική χρήση του εμβολίου. 

Ο γιατρός δοκίμασε το εμβόλιο στον εαυτό του, σε τέσσερις φίλους του και σε μέλη της οικογένειάς του και τα αποτελέσματα ακούγονται πολλά υποσχόμενα. Σύμφωνα με δηλώσεις του, το «ανασυνδυασμένο αντιγόνο» το οποίο ανέπτυξε θα μπορούσε να έχει υψηλή προστασία από την COVID-19.

Σε αντίθεση με τα εμβόλια mRNA που έχουν παράγει οι μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες και χρησιμοποιούν εξασθενημένα παθογόνα, ο Στέκερ ακολούθησε την κλασική μέθοδο νεκρού εμβολίου, μία δοκιμασμένη μέθοδος με λιγότερες παρενέργειες απ' ό,τι έχουν, για παράδειγμα, τα ζωντανά εμβόλια, τα οποία χρησιμοποιούν εξασθενημένα παθογόνα. Ο ίδιος ο Στέκερ δεν είχε καθόλου παρενέργειες. Επιπλέον, το δικό του εμβόλιο δεν απαιτεί πολύπλοκη ψύξη κατά την αποθήκευση και τη μεταφορά, όπως χαρακτηριστικά ισχυρίζεται ο ίδιος. 

Ο γιατρός είχε γνώση ότι δεν διαθέτει άδεια για τα πειράματα, ωστόσο, υπό την πίεση της πανδημίας δεν ήθελε να περιμένει. Επίσης, διέθετε την απαραίτητη προηγούμενη γνώση καθώς η εταιρεία που ίδρυσε, η Euroimmun, η οποία ειδικεύεται στην διάγνωση των αυτοάνοσων και μολυσματικών ασθενειών, έχει αναπτύξει τεστ για τον κορονοϊό.

Σύμφωνα με δήλωσή του, ένας αντιδραστήρας 2.000 λίτρων μπορεί να παράγει αρκετό αντιγόνο για 350.000 άτομα με μία μόνο φορά.

«Θα μπορούσε να παρέχει ανοσία στον κορονοϊό στα τρία τέταρτα του πληθυσμού της Γερμανίας μέσα σε έξι μήνες» δήλωσε.

Οι ιολόγοι Χέντρικ Στρεκ και Κρίστιαν Ντρόστεν επίσης πιστοποίησαν την αποτελεσματικότητα του εμβολίου μέσω των αποκαλούμενων τεστ εξουδετέρωσης. Ωστόσο, ο Ντρόστεν διευκρίνισε ότι τα τεστ αυτά αποτελούν περισσότερο διαγνωστική εξέταση και λιγότερο τεστ για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου. Εμφανίστηκε μάλιστα περαιτέρω συγκρατημένος όταν ρωτήθηκε αν αξίζει να γίνουν κλινικές δοκιμές, απαντώντας ότι παρόμοια ή πιθανά ίδια προϊόντα ήδη βρίσκονται στη Φάση 3 των κλινικών δοκιμών. 

Στις 2 Σεπτεμβρίου του 2020 ο Στέκερ ενημέρωσε για την ανακάλυψή του το Ινστιτούτο Πολ Έρλιχ (PEI). Κανονικά, κάποιος θα περίμενε ότι το Ινστιτούτο θα αντιδρούσε με ενθουσιασμό. Αντίθετα, ο Στέκερ έλαβε κλήση από την αστυνομία στο Κρατίδιο Σλέσβιχ-Χόλσταϊν στις αρχές Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με τον επικεφαλής είχε εκκινήσει έρευνα κατά του Στέκερ για παραβίαση της νομοθεσίας για τα Φάρμακα, ενώ υπάρχει από την πλευρά του PEI υποψία για εγκληματική δραστηριότητα.

Εκπρόσωπος του Ινστιτούτου δήλωσε ότι ο Στέκερ είχε ενημερωθεί ότι οι κλινικές δοκιμές χωρίς τις απαραίτητες άδειες θα ήταν ποινικά κολάσιμες. Επιπλέον, του προτάθηκε στις 6 Ιανουαρίου να παρουσιάσει τη μέθοδό του «στο πλαίσιο μιας δομημένης διαβούλευσης».

Ο Στέκερ δήλωσε ότι δεν εμπιστεύεται πλέον το Ινστιτούτο καθώς η προσφορά ήρθε «πολύ αργά» και την έλαβε αφού είχε προηγηθεί η αγωγή.

«Αν η διαδικασία μου αποδειχθεί αποτελεσματική, τότε όλες οι άλλες πατέντες θα είναι άκυρες. Γιατί ο καθένας θα μπορούσε να φτιάξει ένα εμβόλιο» δήλωσε.

Στο μεταξύ, έχει χορηγήσει το αντιγόνο του σε περισσότερους από επιπλέον 60 εθελοντές οι οποίοι σε ποσοστό άνω του 90% έχουν παραγάγει αντισώματα. Ο γιατρός εξήγησε ότι δεν έχει βγάλει χρήματα από το εμβόλιό του, αλλά ήθελε να προστατεύσει όσο περισσότερους ανθρώπους μπορούσε από τον κορονοϊό. Γι’ αυτό θέλει να κάνει τη μέθοδό του προσβάσιμη σε όποιον θέλει να την αναπαράγει.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (1565)
Tags:
εισαγγελική έρευνα, Γερμανία, COVID-19, κορονοϊός, εμβόλιο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK