04:08 07 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Πέθανε ο Αμερικανός συνθέτης και πρωτοπόρος της τζαζ Chick Corea (Τσικ Κορία) στα 79 του χρόνια και μετά από μάχη με μια σπάνια μορφή καρκίνου.

Ο Chick Corea (Τσικ Κορία), ο Αμερικανός συνθέτης της τζαζ, του οποίου το έργο επέκτεινε τα παραδοσιακά όρια του είδους, πέθανε από μια σπάνια μορφή καρκίνου. Ήταν 79 ετών.

Η ασθένεια του «εντοπίστηκε πολύ πρόσφατα» αναφέρει η δήλωσή του που δημοσιεύτηκε στη σελίδα του Facebook την Πέμπτη.

«Καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής και της καριέρας μου απολάμβανα την ελευθερία και τη χαρά του να δημιουργώ κάτι καινούριο και να παίζω τα παιχνίδια που παίζουν οι καλλιτέχνες. Είναι η ελπίδα μου όσοι έχουν μια αμυδρή επιθυμία να παίξουν, να γράψουν, να κάνουν μια παράσταση, να το κάνουν. Αν όχι για τους εαυτούς τους, τότε για εμάς τους υπόλοιπους. Δεν είναι μόνο επειδή ο κόσμος χρειάζεται περισσότερους καλλιτέχνες, αλλά επειδή είναι απλά πολύ διασκεδαστικό» είχε πει.

Ο Κορία είναι ο καλλιτέχνης της jazz με τα περισσότερα βραβεία Grammy, 23 στο σύνολο ενώ δεν αποκλείεται να κερδίσει κι ένα μετά θάνατον, καθώς είναι υποψήφιος και φέτος για το καλύτερο αυτοσχεδιαστικό σόλο «All Blues» και το καλύτερο jazz instrumental album το «Trilogy 2».

Έχει ηχογραφήσει πάνω από 200 δίσκους και έχει δημιούργησε έργα συνδεδεμένα με την avant-garde, τη bebop, τη fusion, τη συμφωνική μουσική, τη μουσική δωματίου αλλά και τραγούδια για παιδιά. 

 

Tags:
νεκρός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK