14:24 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 20
Βρείτε μας

Σήμερα εορτάζεται η Κινέζικη Πρωτοχρονιά, η πρώτη ημέρα του έτους του Βούβαλου, σύμφωνα με το κινέζικο ωροσκόπιο. Και ίσως υπάρχει λόγος να ελπίζουμε για μια καλύτερη χρονιά.

Οι εορτασμοί της Κινέζικης Πρωτοχρονιάς διαρκούν για 40 ημέρες και παραδοσιακά, συνιστούν μία ταξιδιωτική περίοδο αιχμής κάθε χρόνο. Η φετινή χρονιά είναι διαφορετική, καθώς η πανδημία έχει επιβάλει νέες συνήθειες. Εντούτοις, τα ήθη και τα έθιμα παραμένουν αναλλοίωτα. 

Το κινέζικο ωροσκόπιο είναι μέρος της κινέζικης κουλτούρας εδώ και περισσότερα από 2.000 χρόνια και καθορίζει ποιο ζώο αντιπροσωπεύει κάθε έτος. Ο κύκλος επαναλαμβάνεται κάθε 12 χρόνια και συνεπώς, το 2021 είναι η χρονιά του Βούβαλου

Κάθε ζώο από το κινέζικο ωροσκόπιο έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά, τα οποία -όπως λέει η κινέζικη παράδοση- καθορίζουν και την τύχη. 

Ο Βούβαλος, για παράδειγμα, συνδέεται, μεταξύ άλλων, με τη σκληρή δουλειά και την ηρεμία

Ειδικότερα, σύμφωνα και με τα όσα μεταδίδει η Daily Mail, ο Βούβαλος σχετίζεται με καλές προθέσεις και βασικός σκοπός, το 2021, είναι να φέρει ισορροπία στη ζωή μας

Παράλληλα, η χρονιά του Βούβαλου θα σημάνει ευκαιρίες, αν και θα είναι στο χέρι μας να τις εκμεταλλευτούμε. 

Να σημειωθεί, επίσης, ότι ο Βούβαλος είναι το πιο ισχυρό και το πιο πεισματάρικο ζώο από τα 12 του κινέζικου ωροσκοπίου. Έτσι σηματοδοτεί την ανάγκη για σκληρή δουλειά και πειθαρχία, προκειμένου να επιτευχθεί ο απώτερος στόχος. 

Επίσης, συνδέεται με την καλή σωματική κατάσταση, την ψυχική υγεία, τη χαλάρωση και τον καλό ύπνο

Tags:
Κινεζική Πρωτοχρονιά, πρωτοχρονιά, Κίνα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK