03:22 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (1512)
0 00
Βρείτε μας

Η Γαλλία γίνεται η πρώτη χώρα στην οποία κατατίθεται πρόταση από τις υγειονομικές αρχές όπου προβλέπεται άτομα που έχουν βρεθεί θετικά στον κορονοϊό και έχουν αναρρώσει πρόσφατα να εμβολιάζονται μόνο με μία δόση.

Με βάση την ανάλυση των διαθέσιμων δεδομένων «σχετικά με την ανοσολογική απόκριση στη λοίμωξη από το SARS-CoV-2» και την εργασία που πραγματοποίησε η Γαλλόφωνη Εταιρεία Λοιμώδους Παθολογίας μαζί με μέλη της InfoVac, οι γαλλικές υγειονομικές αρχές συνέστησαν να δίνεται μία μόνο δόση σε άτομα που νόσησαν πρόσφατα με κορονοϊό με βάση τα ιατρικά τους αρχεία.

«Σε αυτή τη φάση, η ανοσοαπόκριση στον εμβολιασμό σε άτομα που έχουν ήδη μολυνθεί είναι λόγω μνήμης του οργανισμού, γεγονός που οδηγεί στο ότι η παροχή μόνο μίας δόσης δίνει ανοσοεπάρκεια σε άτομα που έχουν μολυνθεί με SARS-CoV-2» αναφέρει η αρχή υγείας της χώρας σε γνωμοδότηση που δημοσιεύθηκε στις 12 Φεβρουαρίου. Έτσι, η Γαλλία γίνεται η πρώτη χώρα που προωθεί μια τέτοια πρόταση. 

«Μια ανοσοποιητική μνήμη» έχει ήδη αναπτυχθεί στα εν λόγω άτομα και «η μία δόση του εμβολίου θα παίξει έτσι ρόλο υπενθύμισης» εξηγεί η γαλλική υγειονομική αρχή.

Παράλληλα, όπως αναφέρεται «ενώ η δεύτερη δόση του εμβολίου έχει ήδη δοθεί σε άτομα με ιστορικό λοίμωξης από SARS-Cov-2, τα διαθέσιμα μέχρι σήμερα δεδομένα δεν δείχνουν διαφορά στο προφίλ ασφαλείας».

Για άτομα που έχουν βρεθεί θετικά μετά την πρώτη δόση, συνιστάται να λάβουν τη δεύτερη δόση έξι μήνες μετά τη μόλυνση.

Η διάρκεια της ανοσίας για άτομα που νόσησαν εκτιμάται ότι είναι «τουλάχιστον τρεις μήνες, αλλά πιο πιθανό είναι να είναι στους έξι περίπου μήνες». Επομένως, είναι λογικό να εμβολιαστούν «μετά την περίοδο τριών μηνών από τη μόλυνση, κατά προτίμηση στη φάση που πλησιάζουν τους έξι μήνες μετά τη μόλυνση» εξηγεί η γαλλική υγειονομική αρχή.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (1512)
Tags:
εμβόλιο, COVID-19, εμβολιασμός, Γαλλία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK