08:42 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (2033)
0 01
Βρείτε μας

Για ενδείξεις επαναμολύνσεων ανθρώπων που έχουν νοσήσει παλαιότερα από τον κορονοϊό προειδοποιεί ο ΠΟΥ, μετά από ένα περιστατικό στη Γαλλία που έγινε γνωστό με ασθενή που επαναμολύνθηκε από τη νοτιοαφρικανική μετάλλαξη.

Μία ανησυχητική εξέλιξη έκανε γνωστή ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο κάποιος που έχει νοσήσει από τον κορονοϊό να επαναμολυνθεί από τις μεταλλάξεις. 

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η επικεφαλής επιστήμονας του ΠΟΥ Σουμία Σουαμιναθάν, ο Οργανισμός λαμβάνει αναφορές για ανθρώπους που ενώ είχαν νοσήσει από τη νόσο COVID-19, επαναμολύνθηκαν από μετάλλαξη

«Λαμβάνουμε αναφορές ανθρώπων που επαναμολύνονται από τη νέα μετάλλαξη του ιού και υπάρχουν κάποιες πρώτες αναφορές από τη Νότια Αφρική που δείχνουν ότι άνθρωποι που είχαν μολυνθεί στο παρελθόν θα μπορούσαν να μολυνθούν και πάλι» σημείωσε η ίδια στη διάρκεια ενημέρωσης Τύπου. 

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε, αυτή την εβδομάδα, στο «Clinical Infectious Diseases», ασθενής στη Γαλλία νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση, αφού επαναμολύνθηκε από τη νοτιοαφρικανική μετάλλαξη, με τους συγγραφείς της μελέτης να αναφέρουν ότι πρόκειται για την πρώτη γνωστή περίπτωση επαναμόλυνσης από μετάλλαξη

Πρόκειται, ειδικότερα, για έναν 58χρονο με ιστορικό άσθματος, ο οποίος βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό τον Σεπτέμβριο. Τον Ιανουάριο διακομίστηκε στο νοσοκομείο, όπου και βρέθηκε θετικό στη νοτιοαφρικανική μετάλλαξη. 

Θέμα:
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (2033)
Tags:
νοτιοαφρικανική μετάλλαξη, κρούσματα, πανδημία, κορονοϊός, μετάλλαξη κορονοϊού, μετάλλαξη, ΠΟΥ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK