12:12 02 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 30
Βρείτε μας

Το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V έλαβε έγκριση χορήγησης στο Καζακστάν ενώ οι υγειονομικές αρχές της Λευκορωσίας θα το προσφέρουν και στους άνω των 60 ετών.

Το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V έλαβε έγκριση για χορήγηση και στους άνω των 60 ετών στη Λευκορωσία σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές της χώρας. 

«Το εμβόλιο Sputnik V, ή αλλιώς "Gam-COVID-Vac" εγκρίθηκε από το υπουργείο Υγείας της Λευκορωσίας για χρήση σε άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών» ανέφεραν οι υγειονομικές αρχές.

Παράλληλα σήμερα το ρωσικό εμβόλιο εγκρίθηκε επισήμως στο Καζακστάν σύμφωνα με όσα ανέφερε ο λογαριασμός του εμβολίου στο Twitter. Έτσι η χώρα της Κεντρικής Ασίας γίνεται η 27η που εγκρίνει προς χρήση την έναρξη εμβολιασμών με το Sputnik V.

Το Sputnik V ήταν το πρώτο εμβόλιο κατά της COVID-19 που καταχωρήθηκε στη Ρωσία. Σημειώνεται ότι το ρωσικό εμβόλιο είναι κατά 91,4% αποτελεσματικό στην ανοσοποίηση, με βάση τα δεδομένα από τους πρώτους 22.714 συμμετέχοντες σε κλινικές δοκιμές, σύμφωνα και με όσα επιβεβαίωσε το προηγούμενο διάστημα η επιστημονική δημοσίευση του «Lancet».

Tags:
έγκριση, Καζακστάν, Sputnik V, Λευκορωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK