04:58 04 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Την θεωρεί «θηλιά» και αρνείται να την φορέσει παρόλο που έχει διωχθεί από το κοινοβούλιο ήδη δύο φορές.

Στο κοινοβούλιο της Νέας Ζηλανδίας οι άνδρες βουλευτές μπορούν να υποβάλλουν ερωτήσεις μόνο εφόσον φορούν γραβάτα. Ο πρόεδρος Τρέβορ Μάλαρντ εμπόδισε δύο φορές τον Ραγουίρι Γουατίτι να κάνει ερωτήσεις, καθώς αντί για γραβάτα φορούσε στο λαιμό του ένα κρεμαστό στολίδι.

«Δεν έχει να κάνει με τις γραβάτες, αλλά με την πολιτιστική ταυτότητα» απάντησε ο ίδιος βγαίνοντας από την αίθουσα.

Ο Ραγουίρι Γουατίτι είναι ηγέτης του κόμματος των Μαορί και θεωρεί ότι οι γραβάτες είναι «αποικιακή θηλιά».

Ο Τρέβορ Μάλαρντ εμπόδισε δύο φορές τον ηγέτη των Μαορί να κάνει ερωτήσεις μέχρι που εν τέλη τον διέταξε να αποχωρήσει από την αίθουσα.

Ο Γουατίτι χαρακτήρισε τη στάση του Μάλαρντ «απαράδεκτη» και υποστήριξε την αμφίεσή του λέγοντας πως είναι η επαγγελματική ενδυμασία των Μαορί.

Αυτή είναι η πιο πρόσφατη διαμάχη μεταξύ του ηγέτη του κόμματος των Μαορί και του προέδρου της Βουλής. Στα τέλη του περασμένου έτους, ο κ. Γουατίτι ενημερώθηκε ότι θα αποβληθεί από το κοινοβούλιο αν δεν φοράει γραβάτα.

Ο κ. Μάλαρντ είπε ότι υποστηρίζει προσωπικά μια αλλαγή στους κανόνες για την υποχρεωτική ενδυμασία, αλλά η συντριπτική πλειοψηφία θέλει να τη διατηρήσει.

Η πρωθυπουργός  Τζασίντα Άρντερν δήλωσε ότι δεν έχει αντίρρηση να μην φορούν γραβάτα οι βουλευτές και ότι υπάρχουν σοβαρότερα ζητήματα στα οποία πρέπει να επικεντρωθούν.

Tags:
Γραβάτα, Κοινοβούλιο, βουλευτής, Νέα Ζηλανδία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK