12:47 05 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Από
Εμβόλιο κορονοϊού (1560)
0 0 0
Βρείτε μας

Άλλη μια χώρα της Λατινικής Αμερικής, ο Παναμάς, εξέφρασε την επιθυμία να αγοράσει το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V κατά της νόσου COVID-19, όπως έγινε γνωστό την Παρασκευή (12/02, τοπική ώρα).

Οι αρχές του Παναμά διεξάγουν διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία για πιθανές παραδόσεις του εμβολίου Sputnik V κατά της νόσου COVID-19 στη χώρα της Λατινικής Αμερικής, όπως έγινε γνωστό την Παρασκευή (12/02, τοπική ώρα). 

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος Τύπου της ρωσικής πρεσβείας στον Παναμά, Όλεγκ Βισνεβέτσκι, δήλωσε στο Sputnik:

«Το Υπουργείο Υγείας του Παναμά και το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF) διεξάγουν επί του παρόντος άμεσες διαπραγματεύσεις υπό μορφή τηλεδιάσκεψης».

Πάντως, σύμφωνα με την επιστολή του Υπουργείου Υγείας του Παναμά προς τον διευθύνοντα σύμβουλο του RDIF, Κιρίλ Ντμιτρίεφ, οι κυβερνητικοί φορεί στη χώρα της Λατινής Αμερικής είναι έτοιμοι να εγκρίνουν το Sputnik V για χρήση έκτακτης ανάγκης.

Υπενθυμίζεται ότι μια πρόσφατη μελέτη από ομότιμους καθηγητές που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «The Lancet», στις 2 Φεβρουαρίου, ανέφερε ότι το Sputnik V, το οποίο αναπτύχθηκε από το Ερευνητικό Κέντρο «Ν. Γκαμαλέγια», έδειξε 91,6% αποτελεσματικότητα, με βάση τα προσωρινά δεδομένα των κλινικών δοκιμών της τρίτης φάσης.

Το εμβόλιο, το οποίο έχει κατασκευαστεί σε πλατφόρμα ανθρώπινου αδενοϊού, καταχωρίστηκε από τη ρωσική κυβέρνηση στις 11 Αυγούστου και πάνω από 20 χώρες έχουν ήδη εγκρίνει το Sputnik V για χρήση έκτακτης ανάγκης.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (1560)
Tags:
Ρωσική Πρεσβεία, Sputnik V, εμβόλιο, Ρωσία, COVID-19, κορονοϊός, πανδημία, Παναμάς
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK