20:22 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (1516)
0 02
Βρείτε μας

Εμβολιασμούς εκτός λίστας προτεραιότητας αποκαλύπτει το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων, dpa. Τι αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα.

Σκάνδαλο όσον αφορά τους εμβολιασμούς αποκαλύπτει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, dpa, που δημοσιεύει πως πολιτικοί, ιερείς, αστυνομικοί και πυροσβέστες έκαναν το εμβόλιο παρότι δεν είχε έρθει η σειρά τους.

Όπως αποκαλύπτεται, σε τουλάχιστον εννέα ομόσπονδα κρατίδια πραγματοποιήθηκαν εμβολισμοί εκτός λίστας καθώς κάποιες δόσεις από το εμβόλιο είχαν περισσέψει και υπήρχε ο κίνδυνος να χαθούν.

Το εμβόλιο όπως μεταφέρει το ΑΠΕ, πρέπει να αραιωθεί πριν από την χορήγησή του και μπορεί να διατηρηθεί μόνο για λίγες ώρες. Εάν κάποιοι ακυρώσουν το ραντεβού τους, στο τέλος της ημέρας οι αντίστοιχες δόσεις περισσεύουν, αλλά δεν υπάρχει κάποια κεντρική ρύθμιση για το θέμα. 

Στο Χάλε της Σαξονίας – Άνχαλτ έγινε μία προσπάθεια να χορηγηθούν οι επιπλέον δόσεις σε άτομα που ήταν σε σειρά προτεραιότητας, αλλά όταν αυτό δεν επετεύχθη επιλέχθηκαν, μέσω κλήρωσης, κάποια άτομα για τον εμβολιασμό. Μεταξύ αυτών, δέκα δημοτικοί σύμβουλοι.

Ανάλογα είναι τα περιστατικά και στην Βόρεια Ρηνανία - Βεστφαλία και στην Βαυαρία, όπου εμβολιάστηκαν περιφερειακοί πολιτικοί. Στο Άουγκσμπουργκ εμβολιάστηκαν ο Επίσκοπος της περιοχής και ένας ακόμη ιερέας, με την δικαιολογία ότι εργάζονται και ως πάστορες σε οίκους ευγηρίας.

Σε άλλες περιοχές, όπως στην Ρηνανία-Παλατινάτο και στην Σαξονία, οι πλεονάζουσες δόσεις εμβολίου χορηγήθηκαν σε αστυνομικούς και πυροσβέστες, ενώ στο Βερολίνο, η Γερουσία έχει αποφασίσει, όσες δόσεις περισσεύουν, να χορηγούνται στο προσωπικό των εμβολιαστικών κέντρων, συμπεριλαμβανομένων και των αστυνομικών.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (1516)
Tags:
Γερμανία, εμβολιασμός, εμβόλιο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK