10:16 03 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 14
Βρείτε μας

«Όταν εμβολιάζεται κάποιος, το πιστοποιητικό είναι απολύτως απαραίτητο. Αυτή είναι μια ιατρική αναγκαιότητα, ως εκ τούτου είναι και ο σωστός δρόμος να προχωρήσουμε», ανέφερε η Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν.

Το εγκώμιο του Κυριάκου Μητσοτάκη σχετικά με την πρωτοβουλία του για το πιστοποιητικό εμβολιασμού έπλεξε η Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν.

Μιλώντας στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο», η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δεν δίστασε επίσης να απονείμει τα εύσημα στην ελληνική κυβέρνηση για τις προσπάθειές της όσον αφοράς την καμπάνια εμβολιασμού κατά του κορονοϊού, σημειώνοντας πως στη χώρα μας «αυτή τη στιγμή το ποσοστό των εμβολιασμένων πολιτών της είναι ήδη μεγαλύτερο από τον μέσο όρο των 27 της ΕΕ».

«Χαιρετίζω ιδιαίτερα την πρωτοβουλία του Έλληνα πρωθυπουργού σχετικά με το πιστοποιητικό εμβολιασμού», τόνισε χαρακτηριστικά η Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν.

Αναφερόμενη στο πιστοποιητικό εμβολιασμού, η πρόεδρος της Κομισιόν υπογράμμισε πως:

«Όταν εμβολιάζεται κάποιος, το πιστοποιητικό είναι απολύτως απαραίτητο. Αυτή είναι μια ιατρική αναγκαιότητα, ως εκ τούτου είναι και ο σωστός δρόμος να προχωρήσουμε. Φυσικά πρέπει να υπάρχει μια αμοιβαία αναγνώριση, αυτό είναι απαίτηση του ΠΟΥ».

Σχετικά με το πού μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει αυτό το πιστοποιητικό, η Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν υποστήριξε ότι πρέπει να γίνει συζήτηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο ώστε να μπουν κοινοί κανόνες, εστιάζοντας στη σημασία της σωστής ισορροπίας, όπως για παράδειγμα να μπορεί κάποιος να συνδυάσει «ένα πιστοποιητικό εμβολιασμού ή ένα αρνητικό τεστ COVID - 19, εάν για κάποιο λόγο δεν είχε ακόμα πρόσβαση σε εμβόλιο».

«Υπάρχουν λοιπόν δυνατότητες μιας σωστής και δίκαιης ισορροπίας ανάμεσα σε εκείνους που έχουν ήδη ένα πιστοποιητικό εμβολίου και εκείνους που δεν έχουν ακόμη πρόσβαση στο εμβόλιο», ανέφερε.

Ερωτηθείσα για το πότε αναμένεται σχετική απόφαση, αποκάλυψε ότι, όπως αποφάσισε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, τον Ιανουάριο θα ασχοληθεί ξανά με το θέμα όταν έχει προχωρήσει περισσότερο ο εμβολιασμός.

Καταλήγοντας, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υπερασπίστηκε την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη στην κατανομή των εμβολίων.

«Είμαι απόλυτα πεπεισμένη ότι ήταν και είναι σωστό εμείς οι Ευρωπαίοι να παραγγείλουμε από κοινού τα εμβόλιά μας, τα οποία τώρα μοιραζόμαστε σε πνεύμα αλληλεγγύης», τόνισε.
Tags:
κορονοϊός, εμβόλιο, εμβόλια, Ευρωπαϊκή Ένωση, πιστοποιητικό εμβολιασμού, Κυριάκος Μητσοτάκης, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK