04:26 04 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Από
Εμβόλιο κορονοϊού (1546)
0 20
Βρείτε μας

Την επιθυμία του να παράξει το ρωσικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού, Sputnik V, εξέφρασε ο Λίβανος, σύμφωνα με τις πληφορίες που μετέφερε ο επικεφαλής της Επιτροπής Υγείας του Κοινοβουλίου της χώρας.

Ο Λίβανος επιθυμεί να παράγει το ρωσικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού, Sputnik V, μέσω ιδιωτικών εταιρειών καθώς δεν μπορούν να βρεθούν τα κρατικά κονδύλια που θα χρηματοδοτήσουν τον σκοπό αυτό, δήλωσε ο Assem Araji, επικεφαλής της Επιτροπής Υγείας του Κοινοβουλίου της χώρας. 

Στις αρχές Φεβρουαρίου, μια επιστημονική επιτροπή υπό τον  υπουργό Υγείας του Λιβάνου ενέκρινε της χρήση του Sputnik V. Ο Λιβανέζος υπουργός Εξωτερικών, Charbel Wehbe, ζήτησε από την Ρωσία να παρέχει 200.000 δόσεις του εμβολίου σε μορφή βοήθειας.

«Σκοπεύουμε να εισάγουμε το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V αφού έχει εγκριθεί η χρήση του στη χώρα, αλλά ελπίζουμε πως η εισαγωγή θα γίνει από ιδιωτικές εταιρείες και χορηγούς, καθώς το υπουργείο Υγείας δεν έχει τα κονδύλια για την αγορά του εμβολίου», σημείωσε ο Araji.

Ο ίδιος υπογράμμισε την αποτελεσματικότητα του ρωσικού εμβολίου.

Ο Λίβανος, να σημειωθεί, έχει ήδη παραγγείλει έξι εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου των Pfizer/BioNTech, με την πρώτη παρτίδα, συνολικά 28.500 δόσεις, να φτάνει χθες, Σάββατο. Πλην τούτου, η AstraZeneca αναμένεται να ξεκινήσει παραδόσεις του εμβολίου της από τον Μάρτιο.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (1546)
Tags:
Ρωσία, Λίβανος, Sputnik V, εμβολιασμός, εμβόλιο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK