10:17 02 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (2043)
0 10
Βρείτε μας

Το υπουργικό συμβούλιο της Τσεχίας παρακάμπτοντας την αντιπολίτευση, κήρυξε τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για δύο εβδομάδες λόγω της πανδημίας.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε την Τσεχία το υπουργικό συμβούλιο της χώρας, έπειτα από αίτημα των περιφερειακών αρχών και παρακάμπτοντας την αντιπολίτευση, εξαιτίας της επιδείνωσης του επιδημιολογικού φορτίου του κορονοϊού, ανέφερε η τηλεόραση της Τσεχίας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα έχει διάρκεια δύο εβδομάδων.

Η κίνηση αυτή έρχεται ύστερα από απόρριψη παρόμοιου αιτήματος την περασμένη Πέμπτη, όταν το υπουργικό συμβούλιο ζήτησε παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, η οποία κηρύχθηκε στις 5 Οκτωβρίου 2020, αλλά απορρίφθηκε στο κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργικό συμβούλιο ενεργοποίησε το δικαίωμά του, με βάση τον τσεχικό νόμο, να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης κατόπιν αιτήματος των περιφερειακών αρχών.

Όπως αναφέρθηκε, ο πρόεδρος της Τσεχικής Γερουσίας Μίλος Βίστραλ είναι αποφασισμένος να προσφύγει σε έφεση ως προς το αίτημα των περιφερειακών αρχών και στην απόφαση του υπουργικού συμβουλίου.

Θέμα:
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (2043)
Tags:
COVID-19, πανδημία, υπουργικό συμβούλιο, κορονοϊός, Τσεχία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK