20:06 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Δυνάμεις του στρατιωτικού συνασπισμού του οποίου ηγείται η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε πως κατέρριψε drone με εκρηκτικά που εκτόξευσαν οι Χούτι κατά της Σαουδικής Αραβίας.

Στον εντοπισμό και την κατάρριψη με εκρηκτικά ενός μη επανδρωμένου αεροσκάφους (drone) προχώρησαν οι δυνάμεις του στρατιωτικού συνασπισμού του οποίου ηγείται η Σαουδική Αραβία, σύμφωνα με σαουδαραβικά μέσα ενημέρωσης.

Όπως αναφέρεται, το drone, το οποίο ήταν εξοπλισμένο με εκρηκτικά, εκτοξεύθηκε από δυνάμεις των Χούτι προς τη Σαουδική Αραβία.

«Οι Κοινές Δυνάμεις Συνασπισμού αναχαίτισαν και κατέστρεψαν σήμερα το απόγευμα UAV (μη επανδρωμένο αεροσκάφος) που είχε φορτωθεί και εκτοξευθεί με εκρηκτικά από τους τρομοκράτες παραστρατιωτικούς Χούτι, με στόχο αμάχους και πολιτικά αντικείμενα στο (Καμίς Μουσαΐτ)» δήλωσε ο επίσημος εκπρόσωπος του συνασπισμού για την αποκατάσταση της νομιμότητας στην Υεμένη, Ταξιαρχικός στρατηγός Τουρκί Αλ-Μαλκί σύμφωνα με το πρακτορείο SPA.

Νωρίτερα, ο συνασπισμός ανακοίνωσε πως κατέστρεψε δύο ακόμα οπλισμένα αεροσκάφη. Η επίθεση των Χούτι προς το Διεθνές Αεροδρόμιο της Άμπχα στα νοτιοδυτικά της χώρας αποτυπώθηκε επίσης την Παρασκευή, σύμφωνα με εκπρόσωπο του συνασπισμού.

Την Τετάρτη τα μέσα ενημέρωσης της Σαουδικής Αραβίας ανέφεραν ότι οι Χούτι είχαν επιτεθεί με δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε πολιτικό αεροπλάνο στο ίδιο αεροδρόμιο. Το αεροπλάνο, το οποίο όπως ανακοίνωσαν οι αντάρτες ήταν στρατιωτικό, τυλίχθηκε στις φλόγες.

Οι εχθροπραξίες στην Υεμένη εντάθηκαν από τότε που το ένοπλο κίνημα Χούτι αρνήθηκε να υπόκειται στην κυβέρνηση της Υεμένης, με επικεφαλής τον εξόριστο πρόεδρο Αμπντ Ράμπ Μανσούρ Χαντί. Ο πόλεμος ξέσπασε το 2014 μετά από μαζική διαδήλωση σε ορισμένα μέρη της χώρας, καθώς οι διαδηλωτές κατέλαβαν βασικές κυβερνητικές εγκαταστάσεις και ο Χαντί κατέφυγε στη Σαουδική πρωτεύουσα του Ριάντ. Υποστηρίζοντας τον Χαντί, ένας στρατιωτικός συνασπισμός υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας παρενέβη στη σύγκρουση μέχρι τον Μάρτιο του 2015 και από τότε έχει επιτεθεί τακτικά σε στρατόπεδα των Χούτι.

Tags:
εκρηκτικά, Drone, Υεμένη, Χούτι, Σαουδική Αραβία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK