03:07 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Το Υπουργείο Οικονομικών της Γαλλίας ανακοίνωσε ότι η Google έχει τροποποιήσει τις πρακτικές κατάταξης ξενοδοχείων από τον Σεπτέμβριο του 2019.

Η Google της Γαλλίας και η Google της Ιρλανδίας συμφώνησαν να πληρώσουν πρόστιμο 1,1 εκατομμυρίων ευρώ εν μέσω έρευνας που διαπίστωσε ότι η κατάταξη των ξενοδοχείων της Google θα μπορούσε να είναι παραπλανητική για τους πελάτες, όπως ανέφερε σήμερα το Υπουργείο Οικονομικών της Γαλλίας σε συνεργασία με την πλατφόρμα εντοπισμού διαδικτυακών απατών.

Η αμερικανική εταιρεία κατηγορείται ότι δημιούργησε το δικό της σύστημα αξιολόγησης για ξενοδοχεία, το οποίο χρησιμοποιεί αστέρια και διαθέτει τον δικό του αλγόριθμο. Ωστόσο, η γαλλική νομοθεσία διευκρινίζει ότι τέτοια συστήματα αξιολόγησης μπορούν να δημιουργηθούν μόνο από την κυβέρνηση και ότι μόνο το κράτος είναι εξουσιοδοτημένο να τα χρησιμοποιεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η Google καλείται να πληρώσει πρόστιμο στη Γαλλία. Τον περασμένο Δεκέμβριο η αμερικανική εταιρεία έλαβε πρόστιμο ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ που επιβλήθηκε από την Εθνική Επιτροπή Πληροφορικής και Ελευθεριών για «τοποθέτηση διαφημιστικών cookies στους υπολογιστές των χρηστών της μηχανής αναζήτησης google.fr χωρίς προηγούμενη συγκατάθεση ή ικανοποιητικές πληροφορίες».

Tags:
ξενοδοχεία, πρόστιμο, πρόστιμα, Google, Γαλλία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK