08:59 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Αλεξέι Ναβάλνι (228)
0 01
Βρείτε μας

Ο Ρώσος αντιπολιτευόμενος Αλεξέι Ναβάλνι νοσηλεύτηκε αρχικά στην πόλη Ομσκ μετά την αιφνίδια ασθένειά του όπου οι γιατροί δεν βρήκαν ίχνη από δηλητήριο στο αίμα ή στα ούρα και υποστήριξαν ότι η κατάστασή του πιθανόν προκλήθηκε από δυσλειτουργίες στον μεταβολισμό του.

Τα ίχνη δηλητηριώδους ουσίας στα δείγματα αίματος του Αλεξέι Ναβάλνι, στο μπουκάλι νερού το οποίο φέρεται να μετέφεραν στη Γερμανία οι σύμμαχοί του και σε κάποια άλλα αντικείμενα είναι πανομοιότυπα, δήλωσε η γερμανική κυβέρνηση απαντώντας σε ερώτηση του AfD. 

«Ναι» ήταν η απάντηση της γερμανικής κυβέρνησης στο ερώτημα των βουλευτών αναφορικά με τα εργαστηριακά αποτελέσματα.

Στην ερώτηση ποια υπηρεσία αποφάνθηκε ότι υπήρχε δηλητήριο, η κυβέρνηση απάντησε ότι «το ερώτημα συνδέεται με πληροφορία που αφορά το δημόσιο συμφέρον και γι’ αυτό δεν μπορεί να απαντηθεί».

«Καμία περαιτέρω πληροφορία δεν είναι διαθέσιμη για το μπουκαλάκι νερό σχετικά με τις υπηρεσίες και το ίδιο αφορά και άλλα αντικείμενα και τα χαρακτηριστικά τους» ανέφερε η γερμανική κυβέρνηση. 

Παρόμοια απάντηση δόθηκε στις ερωτήσεις σχετικά με το ποιος παρέδωσε αυτά τα αντικείμενα στις γερμανικές υπηρεσίες και πού φυλάσσονταν τα αντικείμενα αυτά.

Η κυβέρνηση ανέφερε ότι δεν γνώριζε αν οι υπάλληλοι στην κλινική Charite του Βερολίνου, όπου νοσηλεύτηκε ο Αλεξέι Ναβάλνι, φορούσαν ρούχα τα οποία θα μπορούσαν να τους προστατεύσουν από τις επιπτώσεις ενός υποτιθέμενου χημικού παράγοντα. 

Ο Ναβάλνι νοσηλεύτηκε στη Ρωσία στην πόλη Ομσκ μετά την αιφνίδια ασθένειά του. Οι γιατροί στο νοσοκομείο του Ομσκ δεν βρήκαν ίχνη από δηλητήριο στο αίμα ή στα ούρα και υποστήριξαν ότι η κατάστασή του πιθανόν προκλήθηκε από δυσλειτουργίες στον μεταβολισμό. Ο αντιπολιτευόμενος αργότερα μεταφέρθηκε στη Γερμανία. Η γερμανική κυβέρνηση ανέφερε αμέσως μετά ότι ίχνη νευροτοξικού παράγοντα βρέθηκαν στις εργαστηριακές εξετάσεις του Ναβάλνι.

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε τον Δεκέμβριο ότι γίνονταν έλεγχοι για την κατάσταση, ωστόσο, δεν μπορούσε να υπάρξει ποινική υπόθεση χωρίς το κατάλληλο υλικό, το οποίο οι χώρες της Δύσης αρνούνταν να παράσχουν.

Θέμα:
Αλεξέι Ναβάλνι (228)
Tags:
δηλητηρίαση, δηλητήριο, Γερμανία, Ρωσία, Αλεξέι Ναβάλνι
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK