11:43 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (2036)
0 12
Βρείτε μας

Νέα δεδομένα όσον αφορά την COVID-19 αλλά και τις μεταλλάξεις της που απασχολούν έντονα τους επιστήμονες σχετικά με τη μεταδοτικότητα και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων εναντίον τους, παρουσίασε μέλος του ΠΟΥ στην αποστολή στην Κίνα.

Ερευνητές από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) που βρίσκονται στην Κίνα και μελετούν την προέλευση του κορονοϊού, ανακάλυψαν ότι το «ξέσπασμα» ήταν πολύ ευρύτερο στη Γουχάν τον Δεκέμβριο του 2019 απ' ό,τι νόμιζαν προηγουμένως και ζητούν επειγόντως πρόσβαση σε εκατοντάδες χιλιάδες δείγματα εξετάσεων αίματος.

Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN, ο Πίτερ Μπεν Εμπαρέκ, ο επικεφαλής της αποστολής του ΠΟΥ, τόνισε πως οι ερευνητές είχαν βρει «πολλά σημάδια» της ευρύτερης εξάπλωσης το 2019, ενώ διαπίστωσαν για πρώτη φορά πως υπήρχαν πάνω από δώδεκα στελέχη του ιού στη Γουχάν ήδη από τον περασμένο Δεκέμβριο.

«Ο ιός κυκλοφόρησε ευρέως στη Γουχάν τον Δεκέμβριο, κάτι που αποτελεί νέο εύρημα» επεσήμανε χαρακτηριστικά ο ερευνητής.

Υπογράμμισε επίσης πως Κινέζοι αξιωματούχοι παρουσίασαν στην ομάδα του 174 κρούσματα της COVID-19 που υπήρχαν ήδη μέσα και κοντά στην κινεζική επαρχία, με τα περίπου 100 να έχουν επιβεβαιωθεί εργαστηριακά, ενώ τα υπόλοιπα εντοπίστηκαν μέσω της κλινικής διάγνωσης των συμπτωμάτων των ασθενών.

«Αυτό υποδηλώνει ότι θα μπορούσαν να έχουν υπάρξει έως και 1.000 κρούσματα της νόσου στην Γουχάν έως τον Δεκέμβριο. Από τον μολυσμένο πληθυσμό, περίπου το 15% καταλήγει σε σοβαρές περιπτώσεις, και η συντριπτική πλειονότητα είναι ήπιες περιπτώσεις» τόνισε με έμφαση.

Ακόμη, ισχυρίστηκε πως οι 13 παραλλαγές της COVID-19 που εξετάστηκαν μαζί με άλλα δεδομένα ασθενών σε ολόκληρη την Κίνα το 2019 θα μπορούσαν να παράσχουν ζωτικές ενδείξεις για την προέλευση της επιδημίας, διευκρινίζοντας πως «μερικές από τις παραλλαγές προέρχονται από τις αγορές, άλλες από αυτές δεν συνδέονται με τις αγορές. Αυτό είναι κάτι που βρήκαμε ως μέρος της αποστολής μας».

Θέμα:
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (2036)
Tags:
ΠΟΥ, Γουχάν, Κίνα, μετάλλαξη κορονοϊού, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK