15:56 06 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (2051)
0 30
Βρείτε μας

Ο πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου Γκι Φερχόφστατ βάζει στο «στόχαστρο» την επικεφαλής της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, κατηγορώντας την ότι «παρατείνει την πανδημία».

«Πυρά» κατά της επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν εξαπέλυσε ο πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου Γκι Φερχόφστατ, κατηγορώντας την, μεταξύ άλλων, ότι «δηλητηριάζει» τις σχέσεις μεταξύ της ΕΕ και της Βρετανίας, αλλά και για κακοδιαχείριση του σχεδιασμού σε ό,τι αφορά τους εμβολιασμούς έναντι του κορονοϊού. 

Ο ίδιος, μιλώντας στη «Sunday Times», έκανε λόγο μάλιστα για «φιάσκο», παρατηρώντας ότι η παραγωγή των εμβολίων στην Ευρώπη είναι «δραματικά χαμηλή».

«Φιάσκο το αποκαλώ και είναι φιάσκο. Μετά από δύο μήνες, η εξέλιξη των εμβολιασμών στην Ευρώπη είναι δραματικά χαμηλή. Κατά μέσο όρο, το ποσοστό των Ευρωπαίων πολιτών που έχουν λάβει την πρώτη δόση δεν ξεπερνά το 4%» τόνισε ο ίδιος. 

Παράλληλα, κατηγόρησε την πρόεδρο της Κομισιόν ότι «παρατείνει δραστικά την πανδημία COVID στην ηπειρωτική Ευρώπη», επισημαίνοντας ότι το πρόγραμμα μαζικών εμβολιασμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης παραμένει περιορισμένο λόγω κακοδιαχείρισης των συμφωνιών με τις φαρμακευτικές εταιρείες. 

«Η ΕΕ είναι παγκόσμια ηγέτιδα στην παραγωγή των εμβολίων, εντούτοις υπάρχει έλλειψη στην προμήθεια σε κάθε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης» σημειώνει ο πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου. 

 

Θέμα:
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (2051)
Tags:
πανδημία, κορονοϊός, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, Ευρωπαϊκή Ένωση, Βέλγιο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK