03:37 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (1504)
0 0 0
Βρείτε μας

Η υπουργός Υγείας της Παλαιστίνης κατηγόρησε το Ισραήλ ότι παρεμπόδισε παραδόσεις εμβολίων Sputnik V στη Λωρίδα της Γάζας.

Η Παλαιστίνια υπουργός Υγείας Μάι αλ-Κάιλα κατηγόρησε το Ισραήλ ότι εμπόδισε την παράδοση δόσεων του ρωσικού εμβολίου Sputnik V στη Λωρίδα της Γάζας, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων της Παλαιστίνης (WAFA).

Η Μάι αλ-Κάιλα δήλωσε τη Δευτέρα ότι εμβόλια Sputnik V που προορίζονταν για υγειονομικούς εργαζομένους, είχαν αποσταλεί στη Γάζα, αλλά το Ισραήλ εμπόδισε τη διαδικασία.

Η υπουργός Υγείας τόνισε ότι τέτοιες ενέργειες έρχονται σε αντίθεση με όλους τους νόμους και τις διεθνείς συμφωνίες.

Υπενθυμίζεται ότι η Παλαιστινιακή Αρχή έγινε η πρώτη χώρα στη Μέση Ανατολή που καταχώρισε το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V. Η εκστρατεία εμβολιασμού στην Παλαιστίνη ξεκίνησε στις αρχές Φεβρουαρίου, με προτεραιότητα να δίνεται στο ιατρικό προσωπικό.

Πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό The Lancet ανέφερε ότι το Sputnik V, το οποίο αναπτύχθηκε από το Ερευνητικό Κέντρο Γκαμαλέγια της Ρωσίας, είχε 91,6% αποτελεσματικότητα, με βάση τα προσωρινά δεδομένα κλινικών δοκιμών Φάσης 3. Το Sputnik V ήταν το πρώτο εμβόλιο κατά του κορονοϊού στον κόσμο που πήρε καταχώριση στις 11 Αυγούστου. Πλέον, πάνω από 20 χώρες έχουν εγκρίνει το ρωσικό εμβόλιο.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (1504)
Tags:
Sputnik V, εμβόλιο, Παλαιστίνη, Ισραήλ, Λωρίδα της Γάζας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK