02:56 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (1512)
0 30
Βρείτε μας

Τη λήψη του ρωσικού εμβολίου κατά της COVID-19 επιθυμεί το Μαυροβούνιο και έχει ξεκινήσει τις σχετικές επαφές με τη Μόσχα.

Το Μαυροβούνιο διαπραγματεύεται με τη Μόσχα την παράδοση του ρωσικού εμβολίου κατά του κορονοϊού, Sputnik V, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας της χώρας.

Μάλιστα, το Μαυροβούνιο δεν έχει ακόμη ξεκινήσει τον εμβολιασμό των πολιτών του κατά της νόσου, καθώς δεν έχει λάβει ακόμη εμβόλια, ενώ νωρίτερα σήμερα εντοπίστηκαν επτά κρούσματα της βρετανικής μετάλλαξης του ιού,

«Το Υπουργείο Υγείας του Μαυροβουνίου συζητά την προμήθεια εμβολίων COVID-19 με τη διαπραγματευτική ομάδα της ρωσικής κυβέρνησης, η οποία περιλαμβάνει ομάδα εμπειρογνωμόνων από το Κέντρο Gamaleya, τους κατασκευαστές του Sputnik V» ανέφερε το υπουργείο, στο Sputnik.

Από την αρχή της πανδημίας, το Μαυροβούνιο μετρά συνολικά 69.294 κρούσματα και 899 θανάτους, με τον πληθυσμό της χώρας να ανέρχεται σε περίπου 620.000 ανθρώπους.

Mελέτη στο περιοδικό «The Lancet» ανέφερε ότι το Sputnik V της Ρωσίας, είχε 91,6% αποτελεσματικότητα, με βάση τα προσωρινά δεδομένα κλινικών δοκιμών Φάσης 3.

Το Sputnik V ήταν το πρώτο εμβόλιο κατά του κορονοϊού στον κόσμο που πήρε καταχώριση στις 11 Αυγούστου, ενώ πλέον πάνω από 25 χώρες έχουν εγκρίνει το ρωσικό εμβόλιο.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (1512)
Tags:
COVID-19, κορονοϊός, εμβόλιο, εμβόλια, Ρωσία, Sputnik V, Μαυροβούνιο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK