11:31 05 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 17
Βρείτε μας

Τραβάει το σκοινί ο Γενς Στόλτενμπεργκ καθώς το ΝΑΤΟ αυξάνει τα στρατεύματά του στα σύνορα της Ρωσίας, απειλώντας την ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή.

Εντατικοποιημένη είναι η στρατιωτική παρουσία του ΝΑΤΟ στα σύνορα της Ρωσίας, με τον επικεφαλής της Βορειοαντλαντικής Συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ να δηλώνει στην ισπανική εφημερίδα «El Mundo» την Τρίτη ότι είναι ανοιχτός για διάλογο με τη Μόσχα, αλλά και προετοιμασμένος για συγκρούσεις.

«Πρέπει να στείλουμε ένα σαφές μήνυμα στη Ρωσία… Εάν θέλουν συγκρούσεις, είμαστε έτοιμοι. Αν θέλουν να συνεργαστούν, θα χαρούμε» επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ρωσία «είναι γειτόνισσά μας. Έχουν συμφέροντα - πρέπει να αποφύγουμε περιστατικά, ειδικά στα σύνορα».

Χτες, ο κ. Στόλτενμπεργκ απευθυνόμενος στα μέλη του μπλοκ τόνισε ότι έπρεπε να διαθέσουν περισσότερους πόρους για να αυξήσουν την παρουσία τους στα σύνορα της Ρωσίας.

Όπως είπε, σχεδιάζει να προτείνει «αύξηση της χρηματοδότησης για τις βασικές μας δραστηριότητες περιορισμού και άμυνας», και «αυτό θα υποστηρίξει την ανάπτυξη των δυνάμεών μας και των ομάδων μάχης στο ανατολικό άκρο της συμμαχίας».

Η Μόσχα έχει προειδοποιήσει επανειλημμένα ότι αυτά τα «πολεμικά παιχνίδια» αποτελούν απειλή για την ασφάλεια στην περιοχή και θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Δύσης.

Tags:
στρατιωτικοί, σύνορα, ΝΑΤΟ, Ρωσία, NATO
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK