05:26 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 20
Βρείτε μας

Μετά την εμφάνιση κρουσμάτων του ιού Έμπολα στη Γουινέα και στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, ο ΟΗΕ αποφάσισε να διαθέσει 15 εκατομμύρια δολάρια από το Κεντρικό Ταμείο Αντιμετώπισης Επείγουσας Ανάγκης για να βοηθήσει.

Την απόφαση του ΟΗΕ να διαθέσει 15 εκατομμύρια δολάρια από το Κεντρικό Ταμείο Αντιμετώπισης Επείγουσας Ανάγκης του ΟΗΕ (UNCERF) για να ανταποκριθεί στην επανεμφάνιση του Έμπολα στη Δυτική και Κεντρική Αφρική, ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού για Ανθρωπιστικές Υποθέσεις και Συντονιστής Αρωγής έκτακτης ανάγκης Μαρκ Λόουλοκ.

«Διαθέτουμε 15 εκατομμύρια δολάρια από την UNCERF για να ανταποκριθούμε στα κρούσματα του Έμπολα στη Γουινέα και στη ΛΔΚ [Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό]» δήλωσε ο Λόουλοκ στο Twitter. Όπως συμπλήρωσε, «η χρηματοδότηση θα βοηθήσει αυτές τις χώρες να ανταποκριθούν στο ξέσπασμα και να υποστηρίξουν τις γειτονικές χώρες για προετοιμασία».

Την Κυριακή, οι υγειονομικές αρχές της Γουινέας ανέφεραν ένα ξέσπασμα του Έμπολα στον νομό Γουέκε, που βρίσκεται περίπου 45 χιλιόμετρα από το Ντζερεκόκε, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας. Είναι η πρώτη φορά από το 2016 που εντοπίστηκε ο Έμπολα στη χώρα.

Ανησυχία από κρούσματα που έχουν εμφανιστεί ήδη

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό ανέφερε επίσης μια νέα λοίμωξη στην πόλη Μπουτέμπο, που βρίσκεται στα βορειοανατολικά. Η υπόθεση κατέληξε στον θάνατο ενός αγρότη, ο οποίος νοσηλεύτηκε με τα συμπτώματα του ιού ενώ η σύζυγός του επέζησε από αιμορραγικό πυρετό.

Ο ιός του Έμπολα μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο μέσω επαφής με τα σωματικά υγρά του μολυσμένου ατόμου. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εκτιμά ότι έχει ποσοστό θνησιμότητας 50%. Περισσότεροι από 11.000 άνθρωποι στη Γουινέα πέθαναν κατά τη διάρκεια της χειρότερης επιδημίας του Έμπολα στην ιστορία, μεταξύ 2014-2016.

Tags:
Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, Γουινέα, ΟΗΕ, Έμπολα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK