06:48 03 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 20
Βρείτε μας

Η Αίτνα «ξύπνησε» την Τρίτη και συνεχίζει τη δραστηριότητά της. Οι ειδικοί δεν εμφανίζονται ιδιαίτερα ανήσυχοι από τις εξελίξεις.

Συνεχίζει τη δραστηριότητά της το ηφαίστειο Αίτνα, που «ξύπνησε» εκ νέου την Τρίτη. Καπνοί και τέφρα εκτοξεύτηκαν στον αέρα, οδηγώντας στην απόφαση να κλείσει προσωρινά το κοντινό αεροδρόμιο.

Η Αίτνα ή Έτνα, με υψόμετρο 3.350 μέτρα, βρίσκεται στη Σικελία της Ιταλίας και είναι ένα από τα πλέον ενεργά ηφαίστεια του κόσμου.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες ή υλικές ζημιές από την έκρηξη του ηφαιστείου, ενώ στο διαδίκτυο κυκλοφορούν δεκάδες βίντεο από το σημείο.

​Η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Ιταλίας ενημέρωσε πως κοντινές περιοχές δεν κινδυνεύουν, αλλά το Κέντρο Εκτάκτων Αναγκών της χώρας επιτηρεί την κατάσταση.

Το αεροδρόμιο της Κατάνια έχει κλείσει λόγω της τέφρας, η οποία έφτασε σε υψόμετρο άνω του χιλιομέτρου και κατέστησε επικίνδυνες τις πτήσεις, συμφώνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ansa.

​Ωστόσο, η νέα έκρηξη της Αίτνας δεν εμπνέει ιδιαίτερη ανησυχία στους ειδικούς με τον Stefano Branco, επικεφαλής του Εθνικού Ινστιτούτου Γεωoφυσικής και Ηφαιστειολογίας, σημείωσε στο πρακτορείο πως «δεν είναι ανησυχητικό» και «έχουμε δει χειρότερα».

Tags:
λάβα, ηφαίστειο, Αίτνα, Ιταλία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK