05:14 07 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Ο Σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ Αλ-Μαχτούμ διέταξε την απαγωγή της κόρης του πριγκίπισσας Λατίφα πριν από δύο χρόνια, σύμφωνα με απόφαση δικαστηρίου της Βρετανίας.

Η πριγκίπισσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Λατίφα απήχθη πριν από δύο χρόνια σε μια επιχείρηση που «διατάχθηκε και ενορχηστρώθηκε» από τον πατέρα της, τον Σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ Αλ-Μαχτούμ, σύμφωνα με απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η πριγκίπισσα Λατίφα ισχυρίστηκε ότι την έπιασαν κομάντο όταν προσπάθησε να φύγει από το Ντουμπάι το 2018 και την νάρκωσαν καταγγέλλοντας ότι ο ίδιος της ο πατέρας την κρατούσε «όμηρο».

Ο 71χρονος Σεΐχης είναι αντιπρόεδρος και πρωθυπουργός των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων καθώς και διοικητής του Ντουμπάι ενώ έχει έξι συζύγους και τουλάχιστον 30 παιδιά.

Μάλιστα, ανάμεσα στις γυναίκες του περιλαμβάνεται σύμφωνα με τη «Sun» και μια Ελληνίδα με την οποία έκανε ένα παιδί το 1994.

Η περιουσία του υπολογίζεται στο αστρονομικό ποσό των 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η εταιρεία «Dubai Holding» στην οποία είναι βασικός μέτοχος κατέχει την αεροπορική εταιρεία «Emirates», την εταιρεία «Logistics DP World» και την πολυτελή ξενοδοχειακή αλυσίδα «Jumeirah Group».

Tags:
φυλάκιση, απαγωγή, κόρη, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ντουμπάι, Σεΐχης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK