06:40 02 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (1534)
0 0 0
Βρείτε μας

Το Ουζμπεκιστάν έδωσε άδεια για τη χρήση του ρωσικού εμβολίου Sputnik V για εθνική χρήση, με 1 εκατομμύριο δόσεις για το πρόγραμμα εμβολιασμού.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Μποτίρ Κουρμπάνοφ, υψηλόβαθμος αξιωματούχος της αρχής για την Υγεία του Ουζμπεκιστάν, δήλωσε ότι η Τασκένδη άρχισε τη fast track πιστοποίηση του ρωσικού εμβολίου, η οποία θα χρειαστεί από 15 έως 20 ημέρες. 

«Το εμβόλιο Sputnik V, το οποίο ανέπτυξε το Ινστιτούτο Γκαμαλέγια της Ρωσίας, έχει πιστοποιηθεί και εγκριθεί για ευρεία χρήση στο Ουζμπεκιστάν» αναφέρεται σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο UzA. 

Την Τρίτη, η ανεξάρτητη αρχή Υγείας του Ουζμπεκιστάν ανέφερε ότι η εκστρατεία εθνικού εμβολιασμού πρόκειται να ξεκινήσει στα μέσα Μαρτίου και να καλύψει 7 εκατομμύρια άτομα το 20% του πληθυσμού, έως το τέλος του έτους. Το αρχικό σχέδιο προέβλεπε τον εμβολιασμό του 60% του πληθυσμού έως τον Ιούνιο.

Η χώρα έχει ήδη παραγγείλει 15 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου από προμηθευτές παγκοσμίως συμπεριλαμβανομένου και μέσω του προγράμματος COVAX.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (1534)
Tags:
Ουζμπεκιστάν, κορονοϊός, COVID-19, Sputnik V
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK