10:42 03 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Νέα ανάφλεξη μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν (318)
0 50
Βρείτε μας

Την καθιέρωση των ρωσικών ως επίσημης γλώσσας στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ επιθυμεί ο Πρόεδρος της περιοχής, καταθέτοντας σχετικό νομοσχέδιο.

Ο Πρόεδρος της αυτοανακυρηχθείσας Δημοκρατίας του Ναγκόρνο-Καραμπάχ Αραγίκ Χαρουτουνιάν υπέβαλε νομοσχέδιο για την εγκαθίδρυση των ρωσικών σε επίσημη γλώσσα στην περιοχή.

Υπενθυμίζεται πως η Μόσχα έχει έρθει πιο κοντά στους κατοίκους της περιοχής μετά από τις συγκρούσεις που έλαβαν χώρα ανάμεσα σε Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν νωρίτερα το 2020.

Εάν το σχέδιο νόμου εγκριθεί, η διεξαγωγή των κυβερνητικών εργασιών θα γίνεται στα ρωσικά ενώ όλο το έντυπο υλικό θα δημοσιεύεται σε δύο γλώσσες.

Η κίνηση βασίζεται στις «πολιτιστικές, στρατιωτικές, οικονομικές σχέσεις» μεταξύ του Ναγκόρνο-Καραμπάχ και της Μόσχας στο γεγονός ότι πολλοί ντόπιοι χρησιμοποιούν ήδη τη γλώσσα ως τη δεύτερη γλώσσα τους.

Υπενθυμίζεται ότι η κατάπαυση του πυρός στην περιοχή άρχισε στις 10 Νοεμβρίου, με το Αζερμπαϊτζάν και την Αρμενία να τερματίζουν τις στρατιωτικές ενέργειες εντός των ουσιαστικά κατεχόμενων περιοχών κατά τη στιγμή της συμφωνίας.

Με τη συμφωνία η Ρωσία έχει αναπτύξει ειρηνευτικές δυνάμεις στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ για την τήρηση της εκεχειρίας.

Έξι εβδομάδες αφότου Γερεβάν και Μπακού πολεμούσαν για την ιδιοκτησία της αυτοανακυρηχθείσας Δημοκρατίας, η Ρωσία παρενέβη για να επιβλέπει την κατάπαυση του πυρός μεταξύ των αντιμαχόμενων μερών.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Μόσχα έστειλε στρατεύματα στη γραμμή επαφής και τώρα βρίσκονται μόνιμα στη περιοχή.

 

Θέμα:
Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Νέα ανάφλεξη μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν (318)
Tags:
ρωσική γλώσσα, ρωσικά, Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Ρωσία, Ναγκόρνο-Καραμπάχ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK