01:00 06 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (1565)
0 0 0
Βρείτε μας

Στη Λωρίδα της Γάζας κατάφεραν να φτάσουν επιτυχώς παρά τις δυσκολίες οι πρώτες 2.000 δόσεις του ρωσικού εμβολίου Sputnik V.

Η πρώτη αποστολή του ρωσικού εμβολίου Sputnik V που περιέχει 2.000 δόσεις έχει φτάσει στη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε η ρωσική διπλωματική αποστολή στην Παλαιστινιακή Εθνική Αρχή (PNA) την Τετάρτη.

Τη Δευτέρα, το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA ανέφερε, επικαλούμενο τον υπουργό Υγείας Μάι Αλκάλια, ότι το Ισραήλ εμπόδισε την αποστολή του Sputnik V από τη Δυτική Όχθη στη Λωρίδα της Γάζας. Σύμφωνα με τον υπουργό, το εμβόλιο προοριζόταν για εργαζόμενους στον τομέα της υγείας.

«Τα οχήματα έχουν περάσει τα σύνορα, μεταφέροντας 2.000 δόσεις για τον εμβολιασμό 1.000 ατόμων» δήλωσε ο Γκότσα Μπουατσίντζε, ο Ρώσος εκπρόσωπος του PNA.

Ο Φατχί Αμπού Γουάρντα σύμβουλος του παλαιστινιακού υπουργού Υγείας, επιβεβαίωσε την παράδοση κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Τετάρτη, λέγοντας ότι «το εμβόλιο κατά του κορονοϊού Sputnik V της Ρωσίας έφτασε σήμερα στη Λωρίδα της Γάζας μέσω του σημείου ελέγχου Ερέζ».

Η Παλαιστίνη ενέκρινε το ρωσικό εμβόλιο τον Ιανουάριο, σηματοδοτώντας την πρώτη καταχώριση του Sputnik V στη Μέση Ανατολή.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (1565)
Tags:
Ισραήλ, κορονοϊός, εμβόλιο, εμβόλια, Sputnik V, Λωρίδα της Γάζας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK