08:28 03 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Από
0 140
Βρείτε μας

Με πρωτοβουλία της ελληνικής Πρεσβείας στη Μόσχα τα ρωσικά πανεπιστήμια αναμένεται να στείλουν στα ελληνικά τα μηνύματά τους για την επέτειο των 200 ετών από την έναρξη του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα. Τι δήλωσε η Ελληνίδα πρέσβης στο Sputnik.

Με μια καινοτόμο πρωτοβουλία η Πρεσβεία της Ελλάδας στη Μόσχα καλεί τους φοιτητές των ελληνικών εδρών των ρωσικών πανεπιστημίων να προσθέσουν τη δική τους ψηφίδα στο μωσαϊκό των εορτασμών των 200 χρόνων από την έναρξη της ελληνικής επανάστασης του 1821. 

Με στίχους Ελλήνων και Ρώσων ποιητών, στροφές από ελληνικά δημοτικά τραγούδια ακόμα και αυθόρμητο σχολιασμό οι φοιτητές θα μπορέσουν να στείλουν τα μηνύματά τους στην ελληνική γλώσσα με βίντεο που θα δημοσιευτούν στα social media

Η δράση φέρει την ονομασία «Πώς κερδίζεται η ελευθερία» και απευθύνεται μεταξύ άλλων στα Πανεπιστήμια Λομονόσοφ της Μόσχας και στο Πανεπιστήμιο του Κρασνοντάρ όπου διδάσκεται η ελληνική γλώσσα, η οποία κατακτά τη Ρωσία.

«Απευθύνεται στους νέους που σέβονται, τιμούν και εκφράζουν ιδεώδη πάνω σε 200 χρόνια χτισίματος ενός έθνους» επισημαίνει στο Sputnik η Ελληνίδα Πρέσβης στη Μόσχα Αικατερίνη Νασίκα.

Και προσθέτει: «Πρόκειται για την πρώτη δραστηριότητα που σηματοδοτεί την έναρξη μιας σειράς από πολλές και ενδιαφέρουσες δράσεις που θα δείτε στη διάρκεια της χρονιάς. Μας χαροποιεί ιδιαίτερα καθότι η πρώτη μας δραστηριότητα γίνεται με τον νέο ηλικιακά κόσμο της Ρωσίας και με αυθόρμητο σχολιασμό στο μεγάλο επετειακό γεγονός των 200 ετών. Δίνουμε από την πλευρά μας ερεθίσματα για ένα γεγονός που αναμένεται να κρατήσει για έναν ολόκληρο χρόνο. Κάθε μήνα θα υπάρχει και μια διαφορετική θεματική ώστε οι νέοι άνθρωποι να αναπτύξουν τα γεγονότα μέσα από την προσωπικότητά τους και μέσω ενός πεδίου που γνωρίζουν πολύ καλά και δεν είναι άλλο από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».

Ανάμεσα σε αυτές τις θεματικές όπως μας εξήγησε θα συμπεριλαμβάνονται οι μορφές του αγώνα, η έναρξη της επανάστασης και άλλα σημαντικά ορόσημα του 1821.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δράση πραγματοποιείται όχι μόνο με αφορμή τα 200 χρόνια από το 1821, αλλά και το κοινό έτος ιστορίας Ελλάδας - Ρωσίας που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Tags:
πρέσβης, ελληνική γλώσσα, πρεσβεία, Ρωσία, Ελλάδα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK