21:10 08 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 20
Βρείτε μας

Ο πρωθυπουργός της Γεωργίας Γκιόργκι Γκαχαρία ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι παραιτείται λόγω διαφωνίας με την ομάδα του σχετικά με την υπόθεση του ηγέτη της αντιπολίτευσης Νίκα Μελία.

«Δυστυχώς, καθώς δεν κατάφερα να καταλήξω σε συμφωνία με την ομάδα μου για το θέμα, αποφάσισα να παραιτηθώ από τη θέση» δήλωσε ο πρωθυπουργός Γκιόργκι Γκαχαρία κατά τη διάρκεια ενημέρωσης.

Ο Μελία, ο οποίος είναι πρόεδρος του κόμματος του Ενωμένου Εθνικού Κινήματος, συνελήφθη για τον ηγετικό του ρόλο σε πρόκληση επεισοδίων και αντιρωσικές διαμαρτυρίες τον Ιούνιο του 2019. Αργότερα αφέθηκε ελεύθερος έναντι 30.000 γεωργιανών λάρι, δηλαδή 7.525 ευρώ.

Ωστόσο, ήταν υποχρεωμένος να φορά βραχιόλι παρακολούθησης το οποίο και αφαίρεσε δημόσια κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων που ξέσπασαν τον Νοέμβριο του 2020 μετά τις γενικές εκλογές, τις οποίες η αντιπολίτευση της Γεωργίας δεν αναγνώρισε. Το γεγονός αυτό ώθησε το δικαστήριο να αναθεωρήσει τους όρους της απελευθέρωσης του Μελία και να επιβάλει νέα επαυξημένη εγγύηση.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Μελία έχασε την κοινοβουλευτική του ασυλία λόγω της άρνησης πληρωμής της εγγύησης. Στο πλαίσιο αυτό, το Δημοτικό Δικαστήριο της Τιφλίδας αποφάσισε τη σύλληψη του ηγέτη της αντιπολίτευσης.

Tags:
Γεωργία, πρωθυπουργός, παραίτηση, Γκιόργκι Γκαχαρία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK