11:16 05 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Ρώσος δημοσιογράφος κηρύχθηκε «persona non grata» στη Λετονία, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας. Πώς απάντα ο ίδιος;

Ο υπουργός Εξωτερικών της Λετονίας Edgars Rinkevics ανακοίνωσε πως ο Ρώσος δημοσιογράφος Vladimir Soloviev κηρύχθηκε «persona non grata» στη χώρα, ενώ ο ίδιος δηλώνει πως θα κινηθεί νομικά κατά της απόφασης.  

«Πήρα την απόφαση να συμπεριλάβω τον Ρώσο πολίτη Vladimir Soloviev στη λίστα με τα πρόσωπα που θεωρούνται ανεπιθύμητα στη Λετονία. Η Λετονία δεν αποδέχεται τον εκθειασμό του ναζισμού κατά κανέναν τρόπο» σημείωσε ο Rinkevics στο προφίλ του στο Twitter.

Η απάντηση του δημοσιογράφου

«Τώρα πρέπει να σκεφτούμε ποιον θα μηνύσουμε. Προφανώς, ο υπουργός δεν έχει ξεκαθαρίσει την κατάσταση. Όπως αντιλαμβάνομαι, το κανάλι μας (σ.σ. Russia-1) δεν αναμεταδίδει εδώ. Κρίνει από λογαριασμούς υποστηρικτών του Ναβάλνι στο Twitter, όχι από το ίδιο το πρόγραμμα, στο οποίο αναφέρθηκε το επίθετο του ναζιστή εγκληματία Χίτλερ, μαζί με άλλα» σημείωσε ο Soloviev, αντιδρώντας στην απόφαση.

Στο πρόγραμμα δόθηκε έμφαση στην «πλήρη καταδίκη του ναζισμού» τόνισε ο ίδιος, εκφράζοντας την πεποίθησή του πως ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας είχε παραπλανηθεί.

«Τώρα πρέπει να αποφασίσουμε σε ποιο δικαστήριο πρέπει να πάμε. Με κατηγορούν εμένα, έναν Εβραίο και αντιφασίστα, ως υποστηρικτή του ναζισμού κάτι το οποίο αποτελεί μία προσβολή στη μνήμη όλων των συγγενών μου που έπεσαν θύματα των ναζί κατά τη διάρκεια του πολέμου».

Tags:
Ρωσία, δημοσιογράφος, Λετονία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK