22:51 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (1509)
0 03
Βρείτε μας

Αυστηρή στάση σε ό,τι αφορά το θέμα του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού υιοθετεί το Βατικανό, απειλώντας με απόλυση τους υπαλλήλους που αρνούνται να κάνουν το εμβόλιο.

Με απόλυση κινδυνεύουν οι υπάλληλοι στο Βατικανό που αρνούνται να εμβολιαστούν έναντι του κορονοϊού - χωρίς να συντρέχει κάποιος σοβαρός λόγος υγείας που να έχει νομική βάση. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Reuters, όπως αναφέρει σε διάταγμά του, ο Καρδινάλιος Τζουζέπε Μπερτέλο και κυβερνήτης της Πόλης του Βατικανού, ο εμβολιασμός έναντι του κορονοϊού συνιστά την «υπεύθυνη επιλογή», δεδομένου του κινδύνου μετάδοσης του ιού σε άλλους ανθρώπους. 

Στο Βατικανό εργάζονται αρκετές χιλιάδες ανθρώπων. Το πρόγραμμα εμβολιασμού στο Βατικανό ξεκίνησε τον προηγούμενο μήνα και ο Πάπας Φραγκίσκος ήταν από τους πρώτους που εμβολιάστηκε. 

Στο διάταγμα αναφέρεται ότι όσοι δεν μπορούν να εμβολιαστούν για λόγους υγείας, ενδέχεται να τοποθετούνται σε άλλες θέσεις, όπου θα έχουν λιγότερες επαφές με κόσμο. 

Εντούτοις, για όσους αρνούνται να κάνουν το εμβόλιο, χωρίς επαρκείς λόγους, θα υποβάλλονται σε συγκεκριμένες ρυθμίσεις που προβλέπει νόμος του 2011 σχετικά με τα δικαιώματα και τα καθήκοντα των εργαζομένων. 

Όπως αναφέρει, ειδικότερα, ο σχετικός νόμος, οι υπάλληλοι αυτοί θα μπορούσαν να υποστούν «συνέπειες διαφόρων βαθμών που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε απόλυση». 

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (1509)
Tags:
εμβολιασμός, εμβόλιο, εμβόλια, Βατικανό, πανδημία, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK