08:09 03 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 12
Βρείτε μας

Η Βραζιλία είναι μία από τις χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο από την πανδημία του κορονοϊού, «φλερτάροντας» με τα 10 εκατομμύρια κρούσματα από το ξέσπασμά της.

Εκστρατεία για τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού, όλου του ενήλικου πληθυσμού μιας πόλης άρχισε το Ινστιτούτο Butantan της Βραζιλίας.

Σκοπός του πρωτοποριακού εγχειρήματος είναι να διαπιστωθεί πόσο αυτό μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του αριθμού των κρουσμάτων, ενώ, όπως ανακοινώθηκε, οι «τυχεροί» που θα σηκώσουν μανίκια πριν από την… ώρα τους είναι οι κάτοικοι της πόλης Serrana, στη νοτιοανατολική πολιτεία του Σάο Πάολο.

«Ολόκληρος ο ενήλικος πληθυσμός, που εκτιμάται σε 30.000 άτομα, θα εμβολιαστεί σε τρεις μήνες, σε μια άνευ προηγουμένου δράση» έγραψε το Ινστιτούτο Butantan στο Twitter.

Ο εμβολιασμός όλων των ενηλίκων θα επιτρέψει στους ερευνητές να «παρακολουθήσουν την εξέλιξη της πανδημίας και να εξακριβώσουν εάν το εμβόλιο είναι ικανό να μειώσει τη μετάδοση του ιού», ανέφερε από την πλευρά του, ο διευθυντής του Ινστιτούτου Dimas Tadeu Covas.

Η πόλη Serrana, με πληθυσμό περίπου 45.000 κατοίκων, έχει χωριστεί σε τέσσερις περιοχές βάσει χρώματος. Σε όλα τα άτομα άνω των 18 ετών θα χορηγηθεί το κινεζικό εμβόλιο «Coronavac» με εξαίρεση τις εγκυμονούσες, όσες θηλάζουν και εκείνους που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες.

«Με βάση τα αποτελέσματα, θα είμαστε σε θέση να πούμε στον υπόλοιπο κόσμο ποια είναι η πραγματική επίδραση του εμβολιασμού κατά της COVID-19» δήλωσε ο Ricardo Palacios, διευθυντής κλινικών μελετών στο Butantan.

Σημειώνεται ότι η Βραζιλία είναι μία από τις χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο από την πανδημία του κορονοϊού, «φλερτάροντας» με τα 10 εκατομμύρια κρούσματα από το ξέσπασμά της.

Μετρά, μάλιστα, αυτή τη στιγμή, τους περισσότερους θανάτους που σχετίζονται με τον κορονοϊό, στον κόσμο, μετά τις ΗΠΑ. Ήτοι 242.090, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins, ενώ κατατάσσεται τρίτη όσον αφορά τα κρούσματα.

Από την πλευρά της ωστόσο η διευθύντρια της Παναμερικανικής Οργάνωσης Υγείας, Dr. Carissa Etienne, δεν έκρυψε την αισιοδοξία της.

«Μετά από πολλές εβδομάδες αύξησης των κρουσμάτων και των θανάτων από κορονοϊό, αρχίζουμε να βλέπουμε μια βελτίωση σε ορισμένες από τις χώρες που πλήττονται περισσότερο, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και της Βραζιλίας» τόνισε, προειδοποιώντας ωστόσο ότι αυτός είναι ένας λόγος για να ελπίζουμε, όχι όμως και να πανηγυρίζουμε.

Tags:
COVID-19, εμβόλιο, εμβόλια, κορονοϊός, Βραζιλία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK