20:16 04 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 22
Βρείτε μας

Την «τυφλή εμπιστοσύνη» του απέναντι στο ρωσικό εμβόλιο κατά της COVID-19 εκφράζει ανεπιφύλακτα ο υπουργός Εξωτερικών των Φιλιππίνων.

Ο υπουργός Εξωτερικών των Φιλιππίνων Tέντι Λόσκιν εξέφρασε την πλήρη στήριξή του στο ρωσικό εμβόλιο Sputnik V, δηλώνοντας ότι «θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του» ώστε να εγκριθεί στη χώρα του, κάτι που ωστόσο δεν έχει συμβεί ακόμη για γραφειοκρατικούς λόγους.

Ειδικότερα, ο κορυφαίος διπλωμάτης της χώρας είναι βέβαιος για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Ρωσίας, κάτι που επιβεβαιώθηκε από τη δημοσίευση του επιστημονικού περιοδικού Lancet νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

«Θα κάνω ό,τι είναι δυνατόν για να πάρω το Sputnik V. Είναι αυτό που θα εμπιστευτώ τη ζωή μου. Η κριτική του Lancet είναι καθοριστική» τονίζει χαρακτηριστικά ο Φιλιππινέζος ΥΠΕΞ.

Για να λάβει το πράσινο φως στις Φιλιππίνες, μια ομάδα εμπειρογνωμόνων πρέπει να ταξιδέψει στη Ρωσία για να βεβαιωθεί ότι τα φιαλίδια είναι ίδια με αυτά που χρησιμοποιούνται στις δοκιμές, με τους Ρώσους διπλωμάτες να έχουν ήδη δεσμευτεί πως θα παράσχουν ό,τι χρειάζεται για να επιταχυνθεί η διαδικασία.

Οι Φιλιππίνες μέχρι στιγμής δεν απέκτησαν καθόλου εμβόλια, παρά τις υποσχέσεις των αρμόδιων αρχών πως η εκστρατεία μαζικού εμβολιασμού θα ξεκινήσει στα «μέσα Φεβρουαρίου».

Από την αρχή της πανδημίας, οι Φιλιππίνες μετρούν περισσότερα από 550.000 κρούσματα κορονοϊού και πάνω από 11.500 θανάτους.

Tags:
Φιλιππίνες, COVID-19, κορονοϊός, Ρωσία, εμβολιασμός, εμβόλιο, εμβόλια, Sputnik V, Sputnik
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK