10:06 03 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Σε τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν, την Πέμπτη (18/02), οι υπουργοί Εξωτερικών της Γαλλίας, της Γερμανίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και των ΗΠΑ και συμφώνησαν για την ανάγκη ενίσχυσης του ΝΑΤΟ.

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Γαλλίας, της Γερμανίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και των ΗΠΑ, κατά τη διάρκεια μιας τηλεδιάσκεψης, την Πέμπτη (18/02), τόνισαν την ανάγκη ενίσχυσης του ΝΑΤΟ και συζήτησαν την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, στην Υεμένη, στο Ιράκ, στη Μιανμάρ, καθώς και προβλήματα που σχετίζονται με την Κίνα, την ισλαμική τρομοκρατία, την κλιματική αλλαγή και την πανδημία της νόσου COVID-19. 

Συγκεκριμένα, σε σχετική ανακοίνωση του ΝΑΤΟ επισημαίνεται:

«Οι υπουργοί συμφώνησαν σχετικά με τη σημασία της περαιτέρω ενίσχυσης του ΝΑΤΟ και τη διασφάλιση ότι η Συμμαχία είναι σύμφωνη με τη σημερινή στρατηγική πραγματικότητα, βάσει των συστάσεων της αναλυτικής ομάδας του ΝΑΤΟ».

Ακόμα, τονίστηκε η σημασία του τερματισμού του πολέμου στην Υεμένη.

Στην ίδια ανακοίνωση προστίθεται:

«Αναφορικά με τη Μιανμάρ, (οι υπουργοί Εξωτερικών) καταδίκασαν το στρατιωτικό πραξικόπημα, κάλεσαν τους στρατιωτικούς ηγέτες να τερματίσουν αμέσως την κατάσταση έκτακτης ανάγκης, να επιστρέψουν την εξουσία στη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση, να αποφύγουν τη βία, να απελευθερώσουν όλους εκείνους που κρατούνται αδικαιολόγητα, να σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα και το κράτος δικαίου».

Επιπλέον, οι ίδιοι επανέλαβαν την υποστήριξή τους στην ιρακινή κυβέρνηση και τόνισαν ότι ο διεθνής συνασπισμός δεν θα ανεχθεί επιθέσεις εναντίον του στρατού και των εγκαταστάσεών του.

Οι προαναφερθείσες ευρωπαϊκές χώρες και οι ΗΠΑ υπογράμμισαν την ανάγκη ενίσχυσης του συντονισμού στον αγώνα κατά του ISIS σε όλο τον κόσμο. 

Στην ανακοίνωσή του, το ΝΑΤΟ αναφέρει:

«Οι υπουργοί συμφώνησαν να συντονίσουν την απάντησή τους στις παγκόσμιες προκλήσεις που θέτει η Κίνα και σημείωσαν, επίσης, την ανάγκη συνεργασίας σε διάφορα θέματα, συμπεριλαμβανομένης της κλιματικής αλλαγής».

Ακόμα, οι πολιτικοί συζήτησαν, επίσης, την κατάσταση με τα εμβόλια για τη νόσο COVID-19 και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι απαιτείται στενότερος διεθνής συντονισμός για την καταπολέμηση της πανδημίας.

Καταληκτικά, η Συμμαχία γνωστοποίησε:

«Συμφώνησαν (οι υπουργοί), επίσης, να εργαστούν επειγόντως στο πρόβλημα της κλιματικής κρίσης πριν από τη Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ για το κλίμα, η οποία θα πραγματοποιηθεί, τον Νοέμβριο, στη Γλασκώβη».

Tags:
ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Γαλλία, ΝΑΤΟ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK