Το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V για τη νόσο COVID-19 έφτασε στην Παραγουάη καθώς, όπως έγινε γνωστό την Πέμπτη (18/02, τοπική ώρα), η πρώτη παρτίδα αφίχθη στη χώρα.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το δίκτυο ABC TV, το αεροπλάνο που μετέφερε τις πρώτες δόσεις των εμβολίων, προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Ασουνσιόν.
Το Υπουργείο Υγείας της Παραγουάης έχει δηλώσει ότι η εκστρατεία εμβολιασμού θα αρχίσει τη Δευτέρα (22/02), με τους γιατρούς να είναι οι πρώτοι που θα το κάνουν.
Άλλωστε, ο υπουργός Υγείας της Παραγουάης Χούλιο Μασολένι είπε ότι η χώρα θα λάβει 1 εκατομμύριο δόσεις του Sputnik V και, την Τετάρτη (17/02), ο Πρόεδρος του κράτους της Νότιας Αμερικής Μάριο Άμπντο Μπενίτεζ ευχαρίστησε τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν, για τις παραδόσεις εμβολίων κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας.
Σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα στοιχεία του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς, στην Παραγουάη έχουν καταγραφεί περισσότερα από 147.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου COVID-19 και πάνω από 2.990 θάνατοι.
Πατώντας το κουμπί "Δημοσίευση", σημαίνει ότι συμφωνείτε με την επεξεργασία των δεδομένων από τον λογαριασμό σας στο Facebook για να μπορέσετε να σχολιάσετε τις ειδήσεις στον ιστότοπό μας χρησιμοποιώντας αυτό τον λογαριασμό. Μπορείτε να βρείτε λεπτομερή περιγραφή της διαδικασίας επεξεργασίας στην Πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων.
Μπορείτε να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας διαγράφοντας όλα τα σχόλια σας.
Όλα τα σχόλια
Προεπισκόπηση νέων σχολίων (0)
σε απάντηση του(Προεπισκόπηση σχολίουΑπόκρυψη σχολίου)