15:05 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Με διαδικτυακό μήνυμά του, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου ευχαρίστησε, την Πέμπτη (18/02), τον Βλαντίμιρ Πούτιν που διαμεσολάβησε ώστε να επιστρέψει μια Ισραηλινή από τη Συρία.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου είπε ότι ευχαρίστησε, την Πέμπτη (18/02), τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν για τη βοήθειά του αναφορικά με την επιστροφή μιας Ισραηλινής από τη Συρία. 

Χαρακτηριστικά, ο Νετανιάχου ανάρτησε στο Twitter ένα βίντεο, στο οποίο αναφέρει:

«Πριν από αρκετές ημέρες, μια νεαρή Ισραηλινή γυναίκα διέσχισε τα σύνορα με τη Συρία. Είχα δύο συνομιλίες με τον φίλο μου, τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, και του ζήτησα να βοηθήσει για την επιστροφή της και ενήργησε. Θα ήθελα να τον ευχαριστήσω που μας υποστήριξε για άλλη μια φορά αναφορικά με την επιστροφή των πολιτών μας στο Ισραήλ».

Επισημαίνεται ότι η Ισραηλινή αφέθηκε ελεύθερη ως μέρος της ανταλλαγής κρατουμένων με τη μεσολάβηση των Ρώσων, σύμφωνα με την οποία το Ισραήλ απελευθέρωσε τρεις Σύριους.

Ακόμα, ο Νετανιάχου πρόσθεσε:

«Το Ισραήλ έκανε πάντα και θα κάνει πάντα ό,τι είναι δυνατόν για να επιστρέψουν οι πολίτες μας στην πατρίδα».

​Πάντως, το συριακό πρακτορείο ειδήσεων (SANA) ανέφερε, την Πέμπτη (18/02), ότι η χώρα διεξήγαγε διαπραγματεύσεις με το Ισραήλ για μια συμφωνία ανταλλαγής κρατουμένων με ρωσική διαμεσολάβηση.

Tags:
Βλαντίμιρ Πούτιν, Μπενιαμίν Νετανιάχου, Συρία, Ρωσία, Ισραήλ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK