13:08 05 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (2049)
0 04
Βρείτε μας

Σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές της Νορβηγίας, η χώρα συγκαταλέγεται μεταξύ των καλύτερων κρατών της Ευρώπης όσον αφορά την ανάλυση παραλλαγών του ιού, γι' αυτό ίσως ανακαλύπτονται και συνεχώς νέα στελέχη.

Οι υγειονομικές αρχές της Νορβηγίας εντόπισαν μία ακόμη μετάλλαξη του κορονοϊού η οποία φέρεται να διαθέτει ομοιότητες με τη βρετανική και την νοτιοαφρικανική παραλλαγή.

Έτσι, μέσα στις τελευταίες 24 ώρες, έχουν καταγραφεί στη χώρα περίπου 12 κρούσματα της νέας μετάλλαξης που φέρει το όνομα «B.1.525», όπως ανέφερε ο εθνικός ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός NRK.

«Δεν γνωρίζουμε ακόμη εάν είναι πιο μεταδοτική, αλλά μπορεί να είναι. Υπάρχουν αλλαγές στον ιό που μπορεί να επηρεάζουν τη μολυσματικότητα» δήλωσε ο επικεφαλής του Εθνικού Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας Λάιν Βολντ μιλώντας στο NRK.

Το Νορβηγικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας έχει το τελευταίο διάστημα εντοπίσει σειρά μεταλλάξεων, με τον Βολντ να περιγράφει αυτή την εξέλιξη ως φυσική για τον ιό. Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι αδύνατο να διαπιστώσουμε αν πρόκειται για εισαγόμενη ή εγχώρια μετάλλαξη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το NRK έχει χαρακτηρίσει τη Νορβηγία ως τη χώρα που βρίσκεται «μεταξύ των τεσσάρων κορυφαίων ευρωπαϊκών κρατών» στην ανάλυση νέων παραλλαγών του ιού, πίσω από μόνο το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Δανία και την Ισλανδία. Στο πλαίσιο αυτό, ο Βολντ υποστήριξε ότι αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο συνεχώς εντοπίζονται νέες μεταλλάξεις στη Νορβηγία.

Οι αρχές δεσμεύτηκαν να θέσουν την νέα αυτή μετάλλαξη υπό παρακολούθηση, όπως και γίνεται και με άλλες παραλλαγές που θεωρούνται πιο μεταδοτικές.

Θέμα:
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (2049)
Tags:
COVID-19, κορονοϊός, μετάλλαξη, μετάλλαξη κορονοϊού, Νορβηγία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK