18:12 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 40
Βρείτε μας

Ο Άγιος Μαρίνος ενέκρινε το Sputnik V για επείγουσα χρήση μπαίνοντας έτσι στη μακρά πλέον λίστα χωρών που έχουν δώσει άδεια χορήγησης του ρωσικού εμβολίου.

Ο Άγιος Μαρίνος έγινε η 30ή χώρα που καταχώρισε επισήμως το ρωσικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού Sputnik V όπως ανακοίνωσε το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF) την Παρασκευή.

«Το εμβόλιο εγκρίθηκε σύμφωνα με τη διαδικασία έγκρισης έκτακτης ανάγκης. Ο Άγιος Μαρίνος έχει γίνει η 30ή χώρα στον κόσμο που εγκρίνει το Sputnik V» ανέφερε το ταμείο σε ανακοίνωση.

Το Sputnik V ήταν το πρώτο εμβόλιο κατά της COVID-19 που καταχωρήθηκε στη Ρωσία. Σημειώνεται ότι το ρωσικό εμβόλιο είναι κατά 91,4% αποτελεσματικό στην ανοσοποίηση, με βάση τα δεδομένα από τους πρώτους 22.714 συμμετέχοντες σε κλινικές δοκιμές, σύμφωνα και με όσα επιβεβαίωσε το προηγούμενο διάστημα η επιστημονική δημοσίευση του «Lancet».

Το εμβόλιο έχει ήδη καταχωρηθεί για επείγουσα χρήση σε πολλές χώρες συμπεριλαμβανομένης της Αργεντινής, της Ουγγαρίας, της Παλαιστίνης, του Καζακστάν της Σερβίας και πολλών ακόμη.

Tags:
COVID-19, κορονοϊός, εμβόλιο, Σαν Μαρίνο, Sputnik V
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK