20:32 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 02
Βρείτε μας

Το εμβόλιο των Pfizer και BioNTech μπορεί πλέον να διατηρηθεί σε πιο φυσιολογικές θερμοκρασίες, προσφέροντας «μεγαλύτερη ευελιξία».

Δεν χρειάζεται να διατηρείται πλέον σε εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες το εμβόλιο των Pfizer και BioNTech κατά του κορονοϊού, όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα των Financial Times.

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που κατέθεσαν οι δύο εταιρείες στις αμερικανικές αρχές, η σύσταση του εμβολίου μπορεί να μείνει σταθερή και να διατηρηθεί σε πιο… φυσιολογικές θερμοκρασίες ιατρικού καταψύκτη: από – 15° C έως – 25° C, για έως και δύο εβδομάδες.

Υπενθυμίζεται ότι οι προηγούμενες συνθήκες απαιτούσαν αποθήκευση σε χειρότερες και από πολικές θερμοκρασίες μεταξύ –60°C  και –80°C.

​Τα νέα δεδομένα αναμένεται να επιτρέψουν έτσι τη διανομή του εμβολίου σε κλινικές, φαρμακεία, αλλά και σε πιο απομακρυσμένες περιοχές, ενώ δεν αποκλείεται να φέρουν μεγάλες αλλαγές στο σχέδιο εμβολιασμού των χωρών.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της BioNTech Ουγούρ Σαχίν, η δυνατότητα αποθήκευσης του εμβολίου σε υψηλότερες θερμοκρασίες θα προσφέρει στα κέντρα εμβολιασμού «μεγαλύτερη ευελιξία», την ίδια ώρα που η εταιρεία εργάζεται προκειμένου να κάνει το εμβόλιο «ακόμα πιο εύκολο στη μεταφορά και τη χρήση».

Tags:
εμβόλιο, εμβόλια, Pfizer, Financial Times
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK