06:48 02 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 30
Βρείτε μας

Δείτε τι ήταν τελικά αυτό το «ζωντανό απολίθωμα» που εντοπίστηκε στις όχθες μιας λίμνης στη Σιγκαπούρη.

Με το στόμα ανοιχτό και την τρίχα κάγκελο έμειναν αρχικά οι ντόπιοι σε περιοχή της Σιγκαπούρης και στη συνέχεια ολόκληρο το Διαδίκτυο από το μυστηριώδες πλάσμα που εντοπίστηκε στις όχθες μιας λίμνης.

Και αυτό γιατί κανείς δεν μπορούσε να δώσει μια σαφή απάντηση για το «τι στο καλό ήταν τώρα πάλι αυτό» που έβλεπαν με τα ίδια τους τα μάτια.

Όπως ήταν φυσικό, πυροδότησε διάφορες θεωρίες, «ηλεκτρίζοντας» τους απανταχού συνωμοσιολόγους, ωστόσο σύμφωνα με την πιο ορθολογική και προσγειωμένη στην πραγματικότητα, αλλά και στη… φύση, δεν ήταν τίποτα άλλο από ένα ψάρι, «συγγενή» του κροκόδειλου, με προϊστορικές ρίζες.

«Ήταν πολύ μακριά για να δούμε τι ήταν, αλλά έμοιαζε με κροκόδειλο, οπότε πλησιάσαμε πιο κοντά» ανέφερε η Karen Lythgoe, η οποία αν και Σκωτσέζα, ήταν αυτή που εντόπισε το μυστηριώδες πλάσμα στην τεχνητή λίμνη «MacRitchie Reservoir» όπου είχε πάει για περίπατο.

Μόνο που τελικά, όπως διαπίστωσε έκπληκτη «δεν ήταν κροκόδειλος! Έμοιαζε με κάτι που θα μπορούσατε να δείτε σε ζωολογικό κήπο, αλλά φαινόταν προϊστορικό με μεγάλα σαγόνια και δόντια».

«Είμαι περίεργη για το πώς έφθασε στη λίμνη» πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο Imran Kassim πίστεψε ότι ήταν ένα άλλο επιθετικό ερπετό.

«Ένα μέρος του σώματός του είχε φαγωθεί. Ήμουν αρκετά σοκαρισμένος όταν το είδα, καθώς νόμιζα ότι ήταν αλιγάτορας, και αυτό το μονοπάτι υποτίθεται ότι είναι ασφαλές, εκτός από τους πιθήκους που κλέβουν φαγητό και δεν υπήρχαν ποτέ επιθετικά ζώα εκεί» ανέφερε, σημειώνοντας ότι δεν θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί ότι ήταν κάποιο ψάρι.

Και μπορεί το πλάσμα να έχει πια ταυτοποιηθεί, ωστόσο η απάντηση μάλλον περιπλέκει το μυστήριο.

Σε μια κοινή δήλωση, το Υπουργείο Υδάτων της πόλης και το Συμβούλιο Εθνικών Πάρκων γνωστοποίησαν πως πρόκειται για ένα κροκοδειλόψαρο που προέρχεται από τις νότιες Ηνωμένες Πολιτείες, περίπου 10.000 μίλια μακριά.

Το συγκεκριμένο είδος έχει μάλιστα χαρακτηριστεί και ως «ζωντανό απολίθωμα» επειδή μεγάλο τμήμα του βιολογικού του υλικού του μπορεί να εντοπιστεί στους πρώτους προγόνους του.

Όσο για το πώς κατέληξε το τρομακτικό αυτό πλάσμα στη Σιγκαπούρη, οι αρχές υποθέτουν ότι κάποιος το είχε ως κατοικίδιο και το απελευθέρωσε λόγω… μεγέθους.

«Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε σε όλους ότι η απελευθέρωση αυτών των ζώων διαταράσσει το ευαίσθητο υδάτινο οικοσύστημά μας και μπορεί επίσης να θέσει σε κίνδυνο τους πολίτες» καταλήγει η ανακοίνωση.

«Είμαι σοκαρισμένη που κάποιος είναι τόσο ανεύθυνος που θα μπορούσε να απελευθερώσει στη φύση ένα τέτοιο κορυφαίο αρπακτικό» συμπλήρωσε η Karen.

Σημειώνεται ότι η απελευθέρωση ζώων σε τεχνητές λίμνες ή κανάλια στη Σιγκαπούρη τιμωρείται με πρόστιμο έως και περίπου 1.850 ευρώ.

Tags:
λίμνη, αλιγάτορας, κροκόδειλος, ψάρι, Σιγκαπούρη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK