00:34 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Η καταγγελία βρίσκεται στη διάθεση των αρχών στην Κύπρο και αφορά 23χρονη η οποία είχε επισκεφθεί τον γιατρό για εξετάσεις που απαιτούσαν νάρκωση.

Για σεξουαλική παρενόχληση 23χρονης την ώρα της ανάνηψης από επέμβαση καταγγέλλεται γιατρός στη Λευκωσία.

Η καταγγελία αφορά την περίοδο του περασμένου καλοκαιριού, σύμφωνα με την εφημερίδα Πολίτης, η οποία φέρνει στο φως την υπόθεση. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται, η κοπέλα επισκέφθηκε τον επί χρόνια γιατρό της οικογένειάς της, προκειμένου να υποβληθεί σε συγκεκριμένου είδους εξετάσεις, οι οποίες απαιτούσαν νάρκωση.

Όπως αναφέρεται στην καταγγελία, την ώρα που βρισκόταν στο κρεβάτι του νοσηλευτηρίου για να επανέλθει από τη νάρκωση, χωρίς την παρουσία οποιουδήποτε άλλου, ο γιατρός τράβηξε τις κουρτίνες και απομόνωσε τον χώρο ενώ στην συνέχεια την παρενόχλησε σεξουαλικά. 

Η μητέρα της κοπέλας ανέφερε, όπως μεταδίδει και η ΕΡΤ, ότι ο γιατρός βγήκε μετά από λίγη ώρα στην αίθουσα αναμονής και την ενημέρωσε ότι η κόρη της είναι καλά στην υγεία της αλλά «πάρα πολύ αγχωμένη γιατί της είπα ότι θα πρέπει να της μειώσω τα φάρμακα».

Όταν κλήθηκε για κατάθεση, ο γιατρός υποστήριξε ότι όντως ήταν μάρτυρας σε περιστατικό με την εν λόγω κοπέλα, η οποία όπως υποστήριξε εκείνος, ήταν ιδιαίτερα διαχυτική μαζί του από χαρά που οι εξετάσεις της είχαν βγει καθαρές. Ερωτηθείς σχετικά μάλιστα, ανέφερε ότι παρούσες ήταν και νοσηλεύτριες.

Μετά την ενημέρωση από τις δικαστικές αρχές, το νοσηλευτήριο το οποίο εργάζεται ο γιατρός επιφυλάχθηκε για κάθε νόμιμο δικαίωμά του σε περίπτωση που πληγεί το κύρος του και ουδεμία ευθύνη φέρει.

Ο ίδιος ο γιατρός ο οποίος αρνείται το περιστατικό έχει παραδεχτεί και καταδικαστεί σε χρηματικό πρόστιμο για άσεμνη επίθεση και παρενόχληση σε 19χρονη άλλης υπόθεσης.

Ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος γνωρίζει για την υπόθεση η οποία είναι αναρτημένη στο διαδίκτυο σε ιστοσελίδα που δημοσιεύει δικαστικές αποφάσεις κυπριακών δικαστηρίων. Σύμφωνα με την εφημερίδα, αν και το κατηγορητήριο εκκρεμούσε από το καλοκαίρι, ο γιατρός δεν είχε εντοπιστεί μέχρι σήμερα. Αυτή τη φορά, το κατηγορητήριο επιδόθηκε κι έτσι η εκδίκαση της υπόθεσης αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας.

Tags:
νάρκωση, ασθενής, γιατρός, σεξουαλική παρενόχληση, Κύπρος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK