05:23 07 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Το Υπουργείο Εσωτερικών της Πολωνίας αποκάλυψε σχέδιο για παροχές σε σκύλους και άλογα που έχουν υπηρετήσει σε κυβερνητικά πόστα, μετά την συνταξιοδότησή τους. Σύμφωνα με το σχέδιο θα δικαιούνται φαγητό και περίθαλψη με έξοδα του δημοσίου.

Το σχέδιο συνταξιοδότησης για τα ζώα που έχουν εργαστεί για την αστυνομία, τη συνοριοφυλακή και την πυροσβεστική ανακοινώθηκε από τον Υπουργό Εσωτερικών Μάριουστζ Καμίνσκι σε συνέντευξη Τύπου. 

Μάλιστα κατά την παρουσίαση των παροχών παρέστησαν αρκετοί …δικαιούχοι σκύλοι με τους συνοδούς τους. Ωστόσο, δεν τα άλογα δεν προσκλήθηκαν. Κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στις πολύτιμες υπηρεσίες των ζώων, ο Υπουργός ανέφερε ότι οι παροχές συνταξιοδότησης έχουν ήδη υποβληθεί στην κυβέρνηση (σ.σ. για έγκριση).

Είναι εξαίσια ζώα. Χάρη σ’ αυτά έχουν σωθεί αρκετές ανθρώπινες ζωές και έχουν συλληφθεί πολλοί επικίνδυνοι κακοποιοί. Είναι ηθικό μας καθήκον να τους δείξουμε το ενδιαφέρον μας, τόνισε.

Σύμφωνα με αξιωματούχους, συνολικά 1.207 σκυλιά και 62 άλογα υπηρετούν σε τομείς του Υπουργείου Εσωτερικών της Πολωνίας. Και ενώ τα άλογα χρησιμοποιούνται κυρίως στις έφιππες μονάδες της αστυνομίας, τα σκυλιά υπηρετούν από πολλά πόστα είτε πρόκειται για τη σύλληψη εγκληματιών είτε για την έρευνα και διάσωση παγιδευμένων ανθρώπων μετά από καταστροφές.

​Για την ώρα, τα ζώα που συμμετέχουν στο αστυνομικό έργο μετά τη συνταξιοδότηση είναι λίγο πολύ παρατημένα. Πρακτικά, οι συνοδοί τους συνήθως τα υιοθετούν, παρότι πρέπει να πληρώνουν τόσο για το φαγητό τους όσο και για την φροντίδα τους από την τσέπη τους. 

Με τη νέα νομοθεσία, τα ζώα συνταξιούχοι θα έχουν υποχρεωτικά την φροντίδα από οργανισμούς, με τα έξοδά τους να καλύπτονται από την πολιτεία. Οι συνοδοί τους θα έχουν προτεραιότητα αν θέλουν να τα υιοθετήσουν και αν το κάνουν τότε θα λαμβάνουν εκείνοι την κάλυψη των εξόδων τους.

«Χρησιμοποιούμε τα ζώα και μετά, αφού ολοκληρώσουν τις υπηρεσίες τους, τα “πετάμε”» δήλωσε Πολωνός συνοριοφύλακας και χειριστής σκύλου, του Έλμο.

Tags:
Πολωνία, άλογο, αστυνομικός σκύλος, σκύλος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK