11:10 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 30
Βρείτε μας

Την πιθανότητα αποχώρησης από την συμφωνία με την AstraZeneca για την παράδοση εμβολίων εξετάζει, σύμφωνα με δημοσίευμα, η Ελβετία.

Η Ελβετία δεν αποκλείει να αποσυρθεί από τη σύμβαση που έχει συναφθεί με τη βρετανική-σουηδική AstraZeneca για την προμήθεια εμβολίου κατά του κορονοϊού, σύμφωνα με την ελβετική εφημερίδα NZZ am Sonntag, που επικαλείται την Ελβετική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας.

Το δημοσίευμα ήρθε στο φως της πρόσφατης δημοσίευσης ενός ενδεικτικού προγράμματος προμήθειας εμβολίων κορανοϊού, το οποίο δεν περιλαμβάνει το εμβόλιο της AstraZeneca.

Επιπλέον, η Ελβετία νωρίτερα αυτό το μήνα ζήτησε πρόσθετα δεδομένα σχετικά με την ασφάλεια, την αποτελεσματικότητα και την ποιότητα του εμβολίου πριν χορηγήσει την έγκρισή του.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι αρχές δεν εξετάζουν επί του παρόντος την επιλογή υπαναχώρησης από τη σύμβαση, αλλά μια τέτοια δυνατότητα υπάρχει εάν το εμβόλιο δεν εγκριθεί στη χώρα.

Η Ελβετία βλέπει επίσης την ευκαιρία να μεταβιβάσει τις δόσεις εμβολίου AstraZeneca που έχουν παραγγελθεί βάσει της συμφωνίας.

Σύμφωνα με τη σύμβαση που υπέγραψε η ελβετική κυβέρνηση με την εταιρεία τον περασμένο Οκτώβριο, η χώρα πρόκειται να λάβει 5,3 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου.

Η ρυθμιστική αρχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενέκρινε το εμβόλιο AstraZeneca για όλες τις ηλικιακές ομάδες στα τέλη Ιανουαρίου.

Ωστόσο, δεδομένης της έλλειψης δεδομένων σχετικά με την αποτελεσματικότητά του σε άτομα ηλικίας άνω των 55 ετών, ορισμένα έθνη της ΕΕ συνέστησαν τη χρήση του μόνο για άτομα κάτω των 55 ή 65 ετών.

ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK