01:07 07 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 21
Βρείτε μας

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει τις τελευταίες ώρες παιχνίδι από τις εκδόσεις Ψυχογιός που αναφέρει πως τα Κατεχόμενα ανήκουν στην Τουρκία.

Αίσθηση έχει δημιουργήσει ενημερωτικό παιχνίδι από τις εκδόσεις Ψυχογιός που ανέφερε πως τα Κατεχόμενα ανήκουν στη γειτονική χώρα, Τουρκία.

Ειδικότερα, στο βιβλίο «Μαθαίνω και εξερευνώ: η Ευρώπη» που κυκλοφόρησε τονιζόταν πως: «Η Κύπρος είναι νησί της Μεσογείου και το βόρειο τμήμα της ανήκει στην Τουρκία».

Ο σάλος μεγεθύνθηκε από το γεγονός πως το εν λόγω ενημερωτικό παιχνίδι απευθύνεται σε μικρά παιδιά και εμπεριέχει στοιχεία σχετικά με την Ιστορία.

Σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον επίσημο λογαριασμό στο Facebook, οι εκδόσεις Ψυχογιός κάνουν λόγο για λάθος και εκφράζουν τη λύπη τους, ενώ η επίμαχη έκδοση αποσύρεται από την αγορά για να υποστεί διόρθωση και να επανεκτυπωθεί.

«Προφανώς και τα Κατεχόμενα δεν μπορούν να μεταφραστούν ότι "ανήκουν" στην Τουρκία» ξεκαθαρίζουν και προσθέτουν πως το λάθος του μεταφραστή δεν έπρεπε να ξεφύγει και από τον αρμόδιο επιμελητή.

Αγαπητοί αναγνώστες λυπούμαστε ιδιαίτερα για το λάθος στην έκδοσή μας "Μαθαίνω και εξερευνώ: Η Ευρώπη "και την...

Δημοσιεύτηκε από ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ - PSICHOGIOS PUBLICATIONS στις Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου 2021
«Έχουμε εκδώσει πολλούς τίτλους για την Κύπρο μας και κατανοούμε το μέγεθος του λάθους, ειδικά σε μια παιδική έκδοση που περνάει μηνύματα στα παιδιά μας. Ζητούμε και πάλι συγγνώμη και δηλώνουμε πως το προϊόν κατέβηκε από το site μας και από αύριο αποσύρεται από όλη την αγορά» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.
Tags:
εκδόσεις Ψυχογιός, Τουρκία, κατεχόμενα, τουρκική εισβολή στην Κύπρο, ελληνοκύπριοι, τουρκοκύπριοι, Κυπριακό, Κύπρος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK