17:07 04 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (1554)
0 41
Βρείτε μας

Η Συρία έχει δώσει την έγκρισή της για το ρωσικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού Sputnik V, όπως δήλωσε στο Sputnik ο πρέσβης της Συρίας στη Μόσχα Ριάντ Χαντάντ.

Το «πράσινο φως» για το ρωσικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού Sputnik V άναψε η Συρία, η οποία και είναι έτοιμη να εισάγει το εμβόλιο, σύμφωνα με τον πρέσβη της Συρίας στη Μόσχα Ριάντ Χαντάντ.

«Η Δαμασκός έχει λάβει όλα τα μέτρα, προκειμένου να καταχωρήσει το ρωσικό εμβόλιο -Sputnik V- στη Συρία και έχει εγκρίνει τη χρήση του» δήλωσε στο Sputnik ο πρέσβης της Συρίας στη Ρωσία. 

Όπως ανέφερε ακόμη, το εμβόλιο θα είναι σύντομα στη Συρία, καθώς η Δαμασκός ανακοίνωσε ότι είναι έτοιμη για την παραλαβή και χρήση του.

Το Sputnik V που παράγει το Επιδημιολογικό και Μικροβιολογικό Κέντρο Γκαμαλέγια, ήταν το πρώτο εμβόλιο κατά του κορονοϊού που έλαβε έγκριση. 

Μια σειρά από χώρες έχουν εγκρίνει το εμβόλιο, με τη Συρία να αποτελεί την τελευταία προσθήκη στη λίστα με τις χώρες που έχουν στραφεί στο Sputnik V, ως μέσο καταπολέμησης του κορονοϊού. 

Mελέτη που δημοσιεύτηκε, προσφάτως, στο έγκυρο ιατρικό περιοδικό «The Lancet» κάνει λόγο για αποτελεσματικότητα 91,6% του εμβολίου. 

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (1554)
Tags:
εμβολιασμός, εμβόλια, Sputnik V, πανδημία, κορονοϊός, εμβόλιο, Ρωσία, Συρία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK